Saltear al contenido principal
Arantxa Medina: “El Vestidor Afronta Els Partits Que Queden Amb Il•lusió I Ganes” || Arantxa Medina: “El Vestuario Afronta Los Partidos Que Quedan Con Ilusión Y Ganas”

Arantxa Medina: “El vestidor afronta els partits que queden amb il•lusió i ganes” || Arantxa Medina: “El vestuario afronta los partidos que quedan con ilusión y ganas”

La jugadora de l’A.E. Penya Esplugues, Arantxa Medina (Barcelona, 27 anys), assegura que el vestidor afronta els partits que queden amb il·lusió i ganes i amb un objectiu: acabar la lliga entre els vuits primers llocs que donen dret a disputar la Copa d’Espanya.

Campiona de la Copa Catalunya 2015 (Esportiu Rubí F.S.), i 2017 i 2018 (A.E. Penya Esplugues), havia vestit prèviament la camiseta del C.F.S. Martorelles. Arantxa Medina (ala – pivot) compagina futbol sala d’elit, estudis i feina, cosa que li comporta un gran esforç i una constància molt elevada. Cursa 3r d’Infermeria i exerceix de professora d’anglès de classes extraescolars. Tot i això, afirma que el futbol sala és la seva prioritat perquè forma part del seu estil de vida.

Encara és aviat per fer el balanç definitiu d’aquesta segona temporada amb la samarreta de l’A.E. Penya Esplugues. Però, quina valoració fas de la trajectòria de l’equip i de la teva aportació fins ara?

A simple vista i observant els resultats obtinguts fins ara, la valoració es podria diferenciar en dos períodes clars. Una primera volta on els resultats ens acompanyaven i una segona on estem trobant moltes dificultats per continuar sumant punts. Com a conjunt l’equip continua treballant per mantenir-se en posicions de Copa, però les dificultats aparegudes durant la temporada com ara les lesions, una plantilla de jugadores justa i un canvi d’entrenador han desestabilitzat l’equip. Tot i això, la meva valoració és positiva. A la primera part de la temporada vam aconseguir crear una dinàmica molt bona i ara continuem treballant per tornar-la a aconseguir. Personalment el meu compromís amb l’equip és total i treballo per donar el millor de mi com a jugadora cada dia.

Com afronta el vestidor els partits que queden?

El vestidor afronta els partits que queden amb il·lusió i ganes. L’objectiu és clar: entrar en els llocs que donen dret a disputar la Copa d’Espanya.

Ets una jugadora experimentada a 1a divisió. Què li falta al futbol sala femení català per poder disputar amb aspiracions la Lliga o la Copa d’Espanya?

El factor econòmic és un punt clau. Totes les jugadores de la plantilla de la Penya Esplugues juguen a futbol sala perquè els agrada però si volguéssim aspirar a guanyar la Lliga o la Copa d’Espanya, el club hauria d’apostar molt més fort per intentar aconseguir aquest objectiu. Avui la majoria de les jugadores de la plantilla treballen i/o estudien, a més de jugar a futbol sala. La dedicació que es pot tenir, per tant, no és la mateixa que la dels equips que es disputen la lliga any rere any. Uns equips en els quals les jugadores dediquen molt més temps a entrenar i a preparar els partits, a més de rebre una retribució econòmica. Durant moltes jornades de la primera volta ha pogut semblar que ens acostàvem a aquest objectiu però aquesta categoria és molt exigent i molt llarga, i es necessiten molts més recursos per poder aspirar-hi de veritat. 

Has jugat a l’elit del futbol sala però també al futbol 11, sobretot durant la teva estada a Anglaterra. Per què t’has quedat en el futbol sala?

És l’esport que he practicat des de que era petita. Forma part del meu estil de vida i, en tots els sentits, no hi ha cap altre esport que m’ompli el que m’omple el futbol sala.

Costa molt compaginar els estudis i/o el treball amb la pràctica del futbol sala en un equip tan exigent com la Penya Esplugues?

Has de ser molt exigent amb tu mateixa per mantenir aquest ritme de vida. En el meu cas, estudio, treballo i jugo a futbol sala. La prioritat que li dono al futbol sala és total. He adaptat la resta d’activitats per poder compaginar aquest esport i aquesta categoria. Aquesta situació és així perquè a mi m’agrada que sigui així, però requereix d’un esforç i d’una constància molt elevada.

_____________________________________________________________________________________________________________________

La jugadora de la A.E. Penya Esplugues, Arantxa Medina (Barcelona, ​​27 años), asegura que el vestuario afronta los partidos que quedan con ilusión y ganas y con un objetivo: acabar la liga entre los ocho primeros puestos que dan derecho a disputar la Copa de España.

Campeona de la Copa Cataluña 2015 (Esportiu Rubí F.S.), y 2017 y 2018 (A.E. Penya Esplugues), había vestido previamente la camiseta del C.F.S. Martorelles. Arantxa Medina (ala – pívot) compagina fútbol sala de élite, estudios y trabajo, lo que le supone un gran esfuerzo y una constancia muy elevada. Cursa 3º de Enfermería y ejerce de profesora de inglés de clases extraescolares. Sin embargo, afirma que el fútbol sala es su prioridad porque forma parte de su estilo de vida.

Todavía es pronto para hacer el balance definitivo de esta segunda temporada con la camiseta de la A.E. Penya Esplugues. Pero, ¿qué valoración haces de la trayectoria del equipo y de tu aportación hasta ahora?

A simple vista y observando los resultados obtenidos hasta ahora, la valoración se podría diferenciar en dos períodos claros. Una primera vuelta donde los resultados nos acompañaban y una segunda donde estamos encontrando muchas dificultades para seguir sumando puntos. Como conjunto el equipo continúa trabajando para mantenerse en posiciones de Copa, pero las dificultades aparecidas durante la temporada como las lesiones, una plantilla de jugadoras justa y un cambio de entrenador han desestabilizado el equipo. Sin embargo, mi valoración es positiva. En la primera parte de la temporada conseguimos crear una dinámica muy buena y ahora seguimos trabajando para volverla a conseguir. Personalmente mi compromiso con el equipo es total y trabajo para dar lo mejor de mí como jugadora cada día.

¿Como afronta el vestuario los partidos que quedan?

El vestuario afronta los partidos que quedan con ilusión y ganas. El objetivo está claro: entrar en los puestos que dan derecho a disputar la Copa de España.

Eres una jugadora experimentada en 1ª división. ¿Qué le falta al fútbol sala femenino catalán para poder disputar con aspiraciones la Liga o la Copa de España?

El factor económico es un punto clave. Todas las jugadoras de la plantilla de la Penya Esplugues juegan al fútbol sala porqué les gusta pero si quisiéramos aspirar a ganar la Liga o la Copa de España, el club debería apostar mucho más fuerte para intentar conseguir este objetivo. Hoy la mayoría de las jugadoras de la plantilla trabajan y/o estudian, además de jugar al fútbol sala. La dedicación que se puede tener, por tanto, no es la misma que la de los equipos que se disputan la liga año tras año. Unos equipos en los que las jugadoras dedican mucho más tiempo a entrenar y preparar los partidos, además de recibir una retribución económica. Durante muchas jornadas de la primera vuelta ha podido parecer que nos acercábamos a este objetivo pero esta categoría es muy exigente y muy larga, y se necesitan muchos más recursos para poder aspirar de verdad.

Has jugado en la élite del fútbol sala pero también en el fútbol 11, sobre todo durante tu estancia en Inglaterra. ¿Por qué te has quedado en el fútbol sala?

Es el deporte que he practicado desde que era pequeña. Forma parte de mi estilo de vida y, en todos los sentidos, no hay ningún otro deporte que me llene lo que me llena el fútbol sala.

¿Cuesta mucho compaginar los estudios y/o el trabajo con la práctica del fútbol sala en un equipo tan exigente como la Penya Esplugues?

Tienes que ser muy exigente contigo misma para mantener este ritmo de vida. En mi caso, estudio, trabajo y juego al fútbol sala. La prioridad que le doy al fútbol sala es total. He adaptado el resto de actividades para poder compaginar este deporte y esta categoría. Esta situación es así porque a mí me gusta que sea así, pero requiere de un esfuerzo y de una constancia muy elevada.

Volver arriba