Saltear al contenido principal
Berta Velasco: “Aconseguir L’Eurocopa Ha Estat Una Gran Satisfacció I Alegria” || Berta Velasco: «Conseguir La Eurocopa Ha Sido Una Gran Satisfacción Y Alegría»

Berta Velasco: “Aconseguir l’Eurocopa ha estat una gran satisfacció i alegria” || Berta Velasco: «Conseguir la Eurocopa ha sido una gran satisfacción y alegría»

Una vegada passades les celebracions per l’històric triomf de l’Eurocopa 2019 de futbol sala femení vestint la camiseta de la selecció espanyola, la capitana del sènior femení de l’AE Penya Esplugues, Berta Velasco, parla dels seus reptes i de les seves il·lusions. La internacional catalana reconeix haver sentit una gran responsabilitat en jugar l’Eurocopa perquè considera que estaven representant tantíssimes jugadores i clubs que des de feia molts anys batallaven per tenir una competició oficial.

Berta Velasco (30 anys), una de les fixes en les convocatòries de la selecció espanyola dels últims anys, juga d’ala i és esquerrana. Reconeguda com a millor jugadora de la temporada 2017-18 per les jugadores de tots els equips de futbol sala femení, va ser guardonada també per tercera temporada consecutiva com a millor jugadora a la Gala de les Estrelles del Futbol Català.

Què vas pensar quan vas tenir clar que Espanya s’enduia la primera Eurocopa de la història?

Tenir la possibilitat de viure en primera persona l’experiència de participar en la primera Eurocopa era un repte molt il·lusionant i a la vegada una gran responsabilitat ja que estàvem representant tantíssimes jugadores, clubs… que han lluitat per poder arribar a tenir una competició oficial. Poder aconseguir l’objectiu de l’Eurocopa ha estat una gran satisfacció i alegria.

Què representa guanyar l’Eurocopa per al futbol sala femení, en general, i per a tu, en particular?

Crec que pel futbol sala femení espanyol el fet d’haver obtingut el títol reflecteix el bon nivell que hi ha a la lliga espanyola, alhora també ha servit per promocionar i donar a conèixer a molta gent aquesta disciplina esportiva. Són molts els mitjans de comunicació que per primera vegada han mostrat interès pel futbol sala femení. Esperem que aquest interès es mantingui al llarg del temps i no només quan hi hagi esdeveniments d’aquest calibre.

Per mi més que el fet de guanyar, que òbviament és tot un honor, em quedo amb l’experiència viscuda. Poder compartir pista amb aquestes grandíssimes jugadores i tot l’staff tècnic ha estat un autèntic privilegi.

La final va ser molt intensa. Amb molta pressió a la pista i a les grades.Com la vau afrontar?

Amb molta tranquil·litat. Érem molt conscients de tot el que havíem treballat. Portàvem els deures fets i teníem plena confiança en totes i cada una de les companyes, així com en el treball en equip. Vam tenir la sort que el partit es va posar de cara ben aviat i això també ens va facilitar les coses.

Quina ha estat la clau del triomf a l’Eurocopa?

Han estat un conjunt de diversos factors. D’una banda, fa temps que des de la federació s’està treballant molt bé i, tot i haver-hi hagut canvis en la direcció de la selecció, s’ha seguit la mateixa línia de treball. De l’altra, la confiança que teníem en cada una i en l’equip. També que hem estat una pinya, tant dins com fora la pista. Hem sabut aportar cada una el nostre gra de sorra totes a una i sense que ningú pretengués sobresortir sobre la resta. I per últim, i el que considero ha estat una de les grans claus de l’èxit, és que hem sabut disfrutar al màxim de l’experiència i ens hem divertit entrenant, jugant partits, fent cafès…

Després de quinze dies de concentració amb la selecció, dels partits i de les celebracions, has tornat a la disciplina del teu club. Quins són els teus objectius amb l’A.E. Penya Esplugues?

L’objectiu no deixa de ser el d’afrontar cada cap de setmana com si fos l’últim partit, tenint en ment competir cada cap de setmana per intentar obtenir un resultat positiu que ens permeti aconseguir una bona classificació al final de la temporada i poder jugar la Copa.

 

(Fotografies:  Sefutbol)

_____________________________________________________________________________________________________________________

Una vez pasadas las celebraciones por el histórico triunfo de la Eurocopa 2019 de fútbol sala femenino vistiendo la camiseta de la selección española, la capitana del sénior femenino de la AE Penya Esplugues, Berta Velasco, habla de sus retos y de sus ilusiones. La internacional catalana reconoce haber sentido una gran responsabilidad al jugar la Eurocopa porque considera que estaban representando a tantísimas jugadoras y clubes que desde hacía muchos años batallaban para tener una competición oficial.

Berta Velasco (30 años), una de las fijas en las convocatorias de la selección española de los últimos años, juega de ala y es zurda. Reconocida como mejor jugadora de la temporada 2017-18 por las jugadoras de todos los equipos de fútbol sala femenino, fue galardonada también por tercera temporada consecutiva como mejor jugadora en la Gala de las Estrellas del Fútbol Catalán.

 

¿Qué pensaste cuando tuviste claro que España se llevaba la primera Eurocopa de la historia?

Tener la posibilidad de vivir en primera persona la experiencia de participar en la primera Eurocopa era un reto muy ilusionante y a la vez una gran responsabilidad ya que estábamos representando a tantísimas jugadoras, clubes … que han luchado para poder llegar a tener una competición oficial. Poder conseguir el objetivo de la Eurocopa ha sido una gran satisfacción y alegría.

¿Qué representa ganar la Eurocopa para el fútbol sala femenino, en general, y para ti, en particular?

Creo que para el fútbol sala femenino español el hecho de haber obtenido el título refleja el buen nivel que hay en la liga española, a la vez también ha servido para promocionar y dar a conocer a mucha gente esta disciplina deportiva. Son muchos los medios de comunicación que por primera vez han mostrado interés por el fútbol sala femenino. Esperamos que este interés se mantenga a lo largo del tiempo y no sólo cuando haya eventos de este calibre.

Para mí más que con el hecho de ganar, que obviamente es todo un honor, me quedo con la experiencia vivida. Poder compartir pista con estas grandísimas jugadoras y todo el staff técnico ha sido un auténtico privilegio.

La final fue muy intensa. Con mucha presión en la pista y en las gradas ¿Como la afrontasteis?

Con mucha tranquilidad. Éramos muy conscientes de todo lo que habíamos trabajado. Llevábamos los deberes hechos y teníamos plena confianza en todas y cada una de las compañeras, así como en el trabajo en equipo. Tuvimos la suerte de que el partido se puso de cara muy pronto y eso también nos facilitó las cosas.

¿Cuál ha sido la clave del triunfo en la Eurocopa?

Han sido un conjunto de varios factores. Por un lado, hace tiempo que desde la federación se está trabajando muy bien y, a pesar de haber habido cambios en la dirección de la selección, se ha seguido la misma línea de trabajo. Por otro, la confianza que teníamos en cada una y en el equipo. También que hemos sido una piña, tanto dentro como fuera de la pista. Hemos sabido aportar cada una nuestro grano de arena todas a una y sin que nadie pretendiera sobresalir sobre el resto. Y por último, y lo que considero ha sido una de las grandes claves del éxito, es que hemos sabido disfrutar al máximo de la experiencia y nos hemos divertido entrenando, jugando partidos, haciendo cafés…

Después de quince días de concentración con la selección, de los partidos y de las celebraciones, has vuelto a la disciplina de tu club. ¿Cuáles son tus objetivos con la A.E. Penya Esplugues?

El objetivo no deja de ser el de afrontar cada fin de semana como si fuera el último partido, teniendo en mente competir cada fin de semana para tratar de obtener un resultado positivo que nos permita conseguir una buena clasificación al final de la temporada y poder jugar la Copa.

 

(Fotografías: Sefutbol)
Volver arriba