Saltear al contenido principal
Cinto Garcia: «Afronto El Repte Amb Respecte I Il·lusió» || Cinto Garcia: «Afronto El Reto Con Respeto E Ilusión»

Cinto Garcia: «Afronto el repte amb respecte i il·lusió» || Cinto Garcia: «Afronto el reto con respeto e ilusión»

Cinto Garcia (Barcelona, 1987), el nou primer entrenador del sènior femení de l’A.E. Penya Esplugues, afronta «el repte amb respecte i il·lusió». Amb el Grau Superior d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives i estudis en el Grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Cinto Garcia ha entrenat l’Estel Vallseca i el C.F.S. Eixample, del qual n’és el coordinador esportiu, abans de fitxar per l’AE Penya Esplugues. Assegura que «l’equip està treballant amb moltes ganes» sobre quatre pilars fonamentals: «actitud, equip, treball i professionalitat».

Responsable del departament de màrqueting d’un portal immobiliari, amb el Grau en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i per l’escola MK3 de Barcelona, vol deixar clar que, sense renunciar a res, l’objectiu de l’equip és competir fins el final el partit de cada cap de setmana.

Per què vas fitxar per l’A.E. Penya Esplugues com a segon entrenador?

La pregunta seria…qui no fitxaria per la Penya Esplugues per formar par del sènior femení? He! he! La veritat és que tot es va dur amb discreció durant la passada temporada quan jo era l’entrenador del C.F.S. Eixample. Després de conversar diverses vegades amb el president i amb el Robert Caneda, vaig decidir acceptar la proposta i realitzar un canvi d’aires. Un gran repte ens esperava i el nou camí era il·lusionant.

Quin balanç fas de la teva etapa al costat d’un tècnic experimentat com Robert Caneda?

Sempre diré que he pogut aprendre i treballar amb un dels millors professionals del futbol sala femení. Són moltes hores les que hem compartit treballant per l’equip i buscant les millors solucions per a les nostres jugadores. Hem compartit una nova metodologia de treball i això m’ha fet ser millor professional.

Ara que has agafat com a primer entrenador les regnes del sènior femení, amb quin ànim afrontes el repte? com veus a l’equip?

Afronto el repte amb respecte i il·lusió. L’equip està treballant amb moltes ganes. Sempre dic a les jugadores que ara mateix necessitem veure la il·lusió en els seus ulls. Portem un parell de setmanes treballant amb l’equip sobre quatre pilars fonamentals: Actitud, equip, treball i professionalitat.

Quins són els objectius d’aquesta temporada?

L’objectiu sempre de la Penya Esplugues és certificar la permanència. Per sort, hem realitzat una fantàstica primera volta i això ens ha dut a estar entre els cinc primers classificats. Després del trasbals que ha viscut l’equip a nivell intern i de resultats, comencem una nova etapa en la qual l’objectiu és competir el partit que ens pertoca cada cap de setmana. Ara mateix no hem de mirar més enllà. És evident, però, que disputar la Copa és un gran repte per tot el grup. Està clar que ho intentarem. En podeu estar ben segurs. Però també s’ha de tenir present que som en una lliga molt complicada i amb equips de pressupostos molt elevats que ara estan fora dels vuit primers i que tenen l’obligació de ser-hi. Per tant, ens espera molta emoció fins a final de temporada. Per nosaltres no serà.

Quin futur veus en el sènior femení l’A.E. Penya Esplugues?

No podem saber el que passarà en un futur però ara el grup està només pensant en acabar de la millor manera la temporada. Lògicament, el club ja ha començat a realitzar la planificació per la pròxima temporada però l’equip ha de seguir centrat cada setmana exclusivament en el nivell competitiu.

Quin és l’horitzó del futbol sala femení català després dels últims campionats d’Espanya obtinguts per les seleccions catalanes?

El futbol sala femení català va donant passes endavant per seguir demostrant que té un gran ventall de jugadores que cada any demostren la seva vàlua. Hem de seguir treballant la base perquè aquest esport segueixi creixent.

El futbol sala masculí té una gran projecció pública. No és el cas, per ara, del femení. Trobes que les coses estan canviant? Què faria falta?

Canvien, però, massa poc a poc. Hem de seguir difonent i fent públics els partits i i totes les notícies que genera el club i el futbol sala femení. Aquesta temporada hem pogut gaudir de la retransmissió d’un parell de partits per Esport3 però crec que s’hi ha de seguir apostant. A més, a nivell de patrocinis, l’equip segueix orfe en busca de noves ajudes econòmiques. Actualment tenim la sort de comptar, com a club, amb un equip a la màxima categoria nacional amb jugadores de la selecció catalana i de la selecció nacional absoluta. És per això que hem de treballar al màxim per poder seguir disfrutant del futbol sala femení.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Cinto Garcia (Barcelona, ​​1987), el nuevo primer entrenador del sénior femenino de la A.E. Penya Esplugues, afronta «el reto con respeto e ilusión». Con el Grado Superior de Animación de Actividades Físicas y Deportivas y estudios en el Grado de Ciencias de la Actividad Física y del Deporte, Cinto Garcia ha entrenado al Estel Vallseca y al C.F.S. Eixample, del cual es el coordinador deportivo, antes de fichar por la A.E. Penya Esplugues. Asegura que «el equipo está trabajando con muchas ganas» sobre cuatro pilares fundamentales: «actitud, equipo, trabajo y profesionalidad».

Responsable del departamento de marketing de un portal inmobiliario, con el Grado en Comunicación Audiovisual por la Universidad de Valencia y por la escuela MK3 de Barcelona, ​​quiere dejar claro que, sin renunciar a nada, el objetivo del equipo es competir hasta el final del partido de cada fin de semana.

¿Por qué fichaste por la A.E. Penya Esplugues como segundo entrenador?

La pregunta sería… ¿quién no ficharía por la Penya Esplugues para formar parte del sénior femenino? ¡Je! ¡Je! La verdad es que todo se llevó con discreción durante la pasada temporada cuando yo era el entrenador del C.F.S. Eixample. Tras conversar varias veces con el presidente y con Robert Caneda, decidí aceptar la propuesta y realizar un cambio de aires. Un gran reto nos esperaba y el nuevo camino era ilusionante.

¿Qué balance haces de tu etapa junto a un técnico experimentado como Robert Caneda?

Siempre diré que he podido aprender y trabajar con uno de los mejores profesionales del fútbol sala femenino. Son muchas horas las que hemos compartido trabajando para el equipo y buscando las mejores soluciones para nuestras jugadoras. Hemos compartido una nueva metodología de trabajo y eso me ha hecho ser mejor profesional.

Ahora que has cogido como primer entrenador las riendas del sénior femenino, ¿con qué ánimo afrontas el reto? ¿como ves al equipo?

Afronto el reto con respeto e ilusión. El equipo está trabajando con muchas ganas. Siempre digo a las jugadoras que ahora mismo necesitamos ver la ilusión en sus ojos. Llevamos un par de semanas trabajando con el equipo sobre cuatro pilares fundamentales: actitud, equipo, trabajo y profesionalidad.

¿Cuáles son los objetivos de esta temporada?

El objetivo siempre de la Penya Esplugues es certificar la permanencia. Por suerte, hemos realizado una fantástica primera vuelta y eso nos ha llevado a estar entre los cinco primeros clasificados. Después de la conmoción que ha vivido el equipo a nivel interno y de resultados, empezamos una nueva etapa en la que el objetivo es competir el partido que nos corresponde cada fin de semana. Ahora mismo no tenemos que mirar más allá. Es evidente, sin embargo, que disputar la Copa es un gran reto para todo el grupo. Está claro que lo intentaremos. Podéis estar bien seguros. Pero también hay que tener presente que estamos en una liga muy complicada y con equipos de presupuestos muy elevados que ahora están fuera de los ocho primeros y que tienen la obligación de estar allí. Por lo tanto, nos espera mucha emoción hasta el final de temporada. Por nosotros no será.

¿Qué futuro ves en el sénior femenino de la A.E. Penya Esplugues?

No podemos saber lo que ocurrirá en un futuro pero ahora el grupo está sólo pensando en terminar de la mejor manera la temporada. Lógicamente, el club ya ha comenzado a realizar la planificación para la próxima temporada pero el equipo debe seguir centrado cada semana exclusivamente en el nivel competitivo.

¿Cuál es el horizonte del fútbol sala femenino catalán después de los últimos campeonatos de España obtenidos por las selecciones catalanas?

El fútbol sala femenino catalán va dando pasos adelante para seguir demostrando que tiene un gran abanico de jugadoras que cada año demuestran su valía. Tenemos que seguir trabajando la base para que este deporte siga creciendo.

El fútbol sala masculino tiene una gran proyección pública. No es el caso, por ejemplo, del femenino. ¿Te parece que las cosas están cambiando? ¿Qué haría falta?

Cambian, pero, demasiado despacio. Debemos seguir difundiendo y haciendo públicos los partidos y todas las noticias que genera el club y el fútbol sala femenino. Esta temporada hemos podido disfrutar de la retransmisión de un par de partidos por Esport3 pero creo que se debe seguir apostando. Además, a nivel de patrocinios, el equipo sigue huérfano en busca de nuevas ayudas económicas. Actualmente tenemos la suerte de contar, como club, con un equipo en la máxima categoría nacional con jugadoras de la selección catalana y de la selección nacional absoluta. Es por eso que tenemos que trabajar al máximo para poder seguir disfrutando del fútbol sala femenino.

Volver arriba