Saltear al contenido principal
Crònica Del Sènior Femení || Crónica Del Sénior Femenino

Crònica del Sènior Femení || Crónica del Sénior Femenino

La Penya Esplugues jugarà una temporada més a 1ª divisió després de vèncer (3-2) al Comenarejo en un partit vibrant

La Penya Esplugues s’imposa (3-2) al Colmenarejo i es guanya la permanència a la Lliga femenina de 1a divisió de futbol sala en partit de la Fase de Promoció jugat a Elx. Les espluguines van portar la iniciativa a la pista, conscients del que s’estaven jugant, però les madrilenyes es van avançar al marcador. L’empenta de les catalanes va donar fruit a la fi de la primera part (1-1). En una segona part vibrant, les espluguines van decantar el partit amb un joc més sòlid i efectiu i van saber patir en els últims minuts per resistir els intents desesperats del Colmenarejo. Amb aquest triomf, la Penya Esplugues es manté una temporada més com a únic representant català en la màxima categoria de futbol sala espanyol.

D’inici, les espluguines amb la seva pressió en tres quarts de pista aconseguien ofegar la sortida de pilota del Colmenarejo, si bé ni unes ni altres aconseguien generar perill al rival a la finalització. Als sis de joc, Martita per a la Penya rematava dins de l’àrea obligant Lola a emprar-se a fons a la sortida d’un córner i, poc després, Ana Cris des de la zona pivot a punt estava d’anotar el primer de les madrilenyes. A poc a poc, tots dos conjunts començaven a trobar més buits per plantar-se amb perill davant la porteria rival.

Serien les madrilenyes les que per mediació de Marta Nuño, aprofitant un enviament llarg de Lola es plantava davant Raquel a la qual superava de xut creuat. La Penya pujava la intensitat en el tram final del període a la recerca de la igualada, davant d’un Colmenarejo que aguantava les envestides catalanes. A dos de la conclusió, en una bona triangulació ofensiva, Marta Collado habilitava a Laia que posava la pilota al cor de l’àrea, on Clara anotava després d’estavellar la primera rematada al pal. Poc després, Collado estavellava una rematada llunyana al travesser.

A poc de la represa, després d’una bona obertura de Velasco, un centre xut d’Aina des de l’ala esquerra el desviava Desi cap a la seva pròpia meta pujant el 2 a 1 per a la Penya. El Colme es veia obligat a pujar la intensitat en la seva pressió i aconseguia, per moments, fer-se amb la maneta del joc davant d’una Penya que, ben assentada a la pista, intentava matar al contraatac amb un joc més consistent i creatiu.

L’expulsió per doble groga de Vadillos, permetia a la Penya a la primera jugada en superioritat numèrica, anotar el 3 a 1 per mediació de Berta Velasco. A cinc de la conclusió, les catalanes cometien la seva cinquena falta i, tot seguit, el Colme optava pel joc de cinc amb Orive. A tres minuts de la finalització, Cris Llanos de potent xut des de la frontal aconseguia retallar distàncies El partit es tornava una mica boig en el tram final però les catalanes, ben plantades sobre la pista, sabien resistir i aconseguien mantenir la categoria.

Gols:

0-1, min. 12 Marta Nuño

1-1, min. 18 Clara Rivera

2-1, min. 23 Desi (p.p)

3-1, min. 33 Berta Velasco

3-2, min. 37 Cris Llanos

 

Penya Esplugues: Raquel Raventós, Cèlia Catà, Irina Godó, Clara Rivera i Martita González, (cinc inicial). També van jugar, Berta Velasco, Pilar Ribes, Marta Collado, Ruth Aurín, Aina Torrens, Belén Entrena i Laia Haro.

Colmenarejo: Lola; Vadillos, Cris Llanos, Orive i Desi (cinc inicial). També van jugar, Sofi, Martita, Marta Nuño, Ana Cris i Ana Duque.

Pavelló Esperanza Lag (Elx).

Col·legiats, Gabaldón Rico i Reig Miralles, del col·legi valencià. Van rebre cartolina groga Marta Nuño i doble groga Vadillos (33′) al Colmenarejo i Marta Collado a la Penya Esplugues.

_____________________________________________________________________________________________________________________

La Penya Esplugues jugará una temporada más en 1ª división tras vencer (3-2) al Colmenarejo en un partido vibrante

La Penya Esplugues se impone (3-2) al Colmenarejo y se gana la permanencia en la Liga femenina de 1ª división de fútbol sala en partido de la Fase de Promoción jugado en Elx. Las espluguenses llevaron la iniciativa en la pista, conscientes de lo que se estaban jugando, pero las madrileñas se adelantaron en el marcador. El empuje de las catalanas dio fruto al final de la primera parte (1-1). En una segunda parte vibrante, las espluguenses decantaron el encuentro con un juego más sólido y efectivo y supieron sufrir en los últimos minutos para resistir los intentos desesperadas del Colmenarejo. Con este triunfo, la Penya Esplugues se mantiene una temporada más como único representante catalán en la máxima categoría del fútbol sala español.

De inicio, las espluguenses con su presión en tres cuartos de cancha conseguían ahogar la salida de balón del Colmenarejo, si bien ni unas ni otras conseguían causar peligro al rival en la finalización. A los seis de juego, Martita para la Penya remachaba dentro del área obligando a Lola a emplearse a fondo a la salida de un saque de esquina y, poco después, Ana Cris desde la zona pívot a punto estaba de anotar el primero de las madrileñas. Poco a poco, ambos conjuntos comenzaban a encontrar más huecos para plantarse con peligro ante la portería rival.

Serían las madrileñas quiénes por mediación de Marta Nuño, aprovechando un envío en largo de Lola se plantaba ante Raquel a la que superaba de disparo cruzado. La Penya subía la intensidad en el tramo final del período en busca de la igualada, ante un Colmenarejo que aguantaba las embestidas catalanas. A dos de la conclusión, en una buena triangulación ofensiva, Marta Collado habilitaba a Laia que ponía el balón en el corazón del área, dónde Clara anotaba tras estrellar el primer remate en el palo. Poco después, Collado estrellaba un remate lejano en el larguero.

Al poco de la reanudación, tras una buena apertura de Velasco, un centro chut de Aina desde el ala izquierda lo desviaba Desi hacia su propia meta subiendo el 2 a 1 para la Penya. El Colme se veía obligado a subir la intensidad en su presión y conseguía, por momentos, hacerse con la manija del juego ante una Penya que, bien asentada en la pista, intentaba matar al contragolpe con un juego más consistente y creativo.

La expulsión por doble amarilla de Vadillos, permitía a la Penya en la primera jugada en superioridad numérica, anotar el 3 a 1 por mediación de Berta Velasco. A cinco de la conclusión, las catalanas cometían su quinta falta y, a renglón seguido, el Colme optaba por el juego de cinco con Orive. A tres minutos de la finalización, Cris Llanos de potente disparo desde la frontal conseguía recortar distancias El partido se volvía un tanto loco en el tramo final pero las catalanas, bien plantadas sobre la pista, sabían resistir y lograban mantener la categoría.

Goles:

0-1, min. 12 Marta Nuño

1-1, min. 18 Clara Rivera

2-1, min. 23 Desi (p.p)

3-1, min. 33 Berta Velasco

3-2, min. 37 Cris Llanos

 

Penya Esplugues: Raquel Raventós, Cèlia Catà, Irina Godó, Clara Rivera y Martita González, (quinteto inicial). También jugaron, Berta Velasco, Pilar Ribes, Marta Collado, Ruth Aurín, Aina Torrens, Belén Entrena y Laia Haro.

Colmenarejo: Lola; Vadillos, Cris Llanos, Orive y Desi (quinteto inicial). También jugaron, Sofi, Martita, Marta Nuño, Ana Cris y Ana Duque.

Pabellón Esperanza Lag (Elx).

Colegiados, Gabaldón Rico y Reig Miralles, del colegio valenciano. Recibieron cartulina amarilla Marta Nuño y doble amarilla Vadillos (33’) en el Colmenarejo y Marta Collado en la Penya Esplugues.

Volver arriba