Saltear al contenido principal
Crònica Del Sènior Femení Copa De La Reina  || Crónica Del Sénior Femenino Copa De La Reina

Crònica del Sènior Femení Copa de la Reina || Crónica del Sénior Femenino Copa de la Reina

La Penya Esplugues planta cara al totpoderós Futsi Atlético i perd per la mínima (5-4) en el seu històric debut a la Copa de la Reina

Burela.- L’A.E. Penya Esplugues va estar a punt de donar la sorpresa però va acabar perdent per 5-4 contra el totpoderós Futsi Atlético Navalcarnero, actual campió de lliga, en el seu històric debut a la final a 8 de la Copa de la Reina de futbol sala femení. El partit es va jugar divendres a Burela (Galícia).

Sorprenia la Penya Esplugues amb una sortida des de pista pròpia de la seva portera en els primers compassos del matx. En el primer atac posicional de les madrilenyes, Ari rebia dins l’àrea des de l’ala esquerra per superar la portera i anotar el primer gol del partit.

El conjunt català va poder igualar poc després amb una rematada de Marta de los Riscos a passada de Berta Velasco. La Penya no es va enfonsar i va optar per pujar la línia de pressió davant un Atlético que movia la pilota amb rapidesa sobre la pista. Després d’un temps mort sol·licitat per Andrés Sanz arribava el 2 a 0, obra de Ju Delgado a passada de Leti de tret creuat.

El conjunt català es ficava en el partit, després d’una pena màxima comesa per Balbuena sobre Marta de los Riscos dins l’àrea, i permetia a Laura Oliva retallar distàncies des del punt de penal. Segons més tard, en jugada d’estratègia al segon pal Estela anotava l’empat.

El conjunt matalasser no es va enfonsar i en un atac en estàtic després de treure de centre, Bruna des de l’ala esquerra de potent xut aconseguia de nou avançar el seu equip en el partit, que tornava a recórrer a la pressió a tres quarts de pista per obstaculitzar les ràpides transicions ofensives de les catalanes.

A les acaballes del període, la Penya igualava el partit en una ràpida contra per mediació de Laura Oliva a passada de Berta Velasco deixant al descans un sorprenent empat a tres.

A la represa, el Navalcarnero va augmentar el seu control de la possessió, davant d’una Penya ben col·locada a la seva pista en una doble línia defensiva. Als 24 minuts, Anita Luján culminava dins de l’àrea un centre xut d’Ari des de fora de l’àrea, culminant una jugada en atac posicional.

El partit guanyava en intensitat, amb un Atlético buscant ampliar distàncies i una Penya molt centrada en tasques defensives esperant les seves opcions al contraatac. El gol arribaria poc després de la botes de Bruna que aprofitava una pilota repel·lida en curt per la portera catalana a xut de Maria Sanz des de fora de l’àrea. Les madrilenyes dominaven el desenvolupament del joc, davant d’una esquadra catalana que no trobava el camí al gol.

A poc més de cinc minuts del final, Cinto García optava pel joc de cinc amb Laura Oliva com a portera jugadora. En una errada en la marca de l’Atlético, la Penya aconseguia situar-se a un gol de l’empat per mediació de Berta Velasco en el seu xut des de dins de l’àrea que no va encertar a aclarir del tot Marta Balbuena.

La Penya va arribar a posar la por al cos a les madrilenyes en els últims instants però l’Atlético es va emportar la victòria per la mínima (5-4). El bon plantejament –defensa en zona i contraatacs fulgurants– va posar en evidència les fragilitats del Futsi que va acabar demanant l’hora, tot i la seva profunditat de banqueta plena d’internacionals brasileres i espanyoles.

Al final del partit, l’entrenador de l’A.E. Penya Esplugues, Cinto García, va declarar que “marxem amb tristesa per acomiadar-nos d’aquest torneig fantàstic, però amb un somriure a la cara perquè hem competit fins al final. Al principi ens ha costat encara que després amb les nostres armes hem intentat sorprendre a un rival molt potent”.

La Penya culmina la temporada amb un partidàs en el seu debut a la Copa Reina, que la confirma entre els grans del futbol sala femení. (ACFSF i La Premsa del Baix)

Ficha tècnica:

Futsi At. Navalcarnero: Marta Balbuena; María Sanz, Ju Delgado, Leti i Ari (cinc inicial). També han jugat: Marta Pelegrín, Bruna Franklin, Amelia Romero, Estela García, Ana Luján, Gabriela Vila i Alba Fernández.

A.E Penya Esplugues: Nerea Vilalta, Estela Cantero, Cèlia Catà, Berta Velasco i Laura Oliva (cinc inicial). També han jugat: Marta de los Riscos, Zoe Juanes, Iris Amaro, Arantxa Medina, Pilar Ribes i Anna Muniesa.

Col·legiats: Héctor Vilas López i Pablo Guntín Garrido. Cronometradora, Lorena Quintas Crespo. Sense amonestacions.

Pavelló de Vista Alegre. Tres quarts d’entrada.

Gols:

1-0, min. 1 Ari

2-0, min. 11 Ju Delgado

2-1, min. 13 Laura Oliva (p)

2-2, min. 14 Estela

3-2, min. 14 Bruna

3-3, min. 20 Laura Oliva

4-3, min. 24 Anita Luján

5-3, min. 28 Bruna

5-4, min. 40 Berta Velasco

_____________________________________________________________________________________________________________________

La Penya Esplugues planta cara al todopoderoso Futsi Atlético y pierde por la mínima (5-4) en su histórico debut en la Copa de la Reina

Burela.- La A.E. Penya Esplugues estuvo a punto de dar la sorpresa pero terminó perdiendo por 5-4 contra el todopoderoso Futsi Atlético Navalcarnero, actual campeón de liga, en su histórico debut en la final a 8 de la Copa de la reina de fútbol sala femenino. El partido se jugó el viernes en Burela (Galicia).

Sorprendía la Penya Esplugues con una salida desde pista propia de su guardameta en los primeros compases del encuentro. En el primer ataque posicional de las madrileñas, Ari recibía dentro del área desde el ala izquierda para superar a la portera y anotar el primer gol del partido.

El conjunto catalán pudo igualar poco después con un remate de Marta de los Riscos a pase de Berta Velasco. La Penya no se hundió y optó por subir la línea de presión ante un Atlético que movía el balón con rapidez sobre la pista. Después de un tiempo muerto solicitado por Andrés Sanz llegaba el 2 a 0, obra de Ju Delgado a pase de Leti de disparo cruzado.

El conjunto catalán se metía en el partido, tras una pena máxima cometida por Balbuena sobre Marta de los Riscos dentro del área, y permitía a Laura Oliva recortar distancias desde el punto de penalti. Segundos más tarde, en jugada de estrategia en el segundo palo Estela anotaba el empate.

El conjunto colchonero no se hundió y en un ataque en estático tras sacar de centro, Bruna desde el ala izquierda de potente disparo conseguía de nuevo adelantar a su equipo en el partido, que volvía a recurrir a la presión en tres cuartos de pista para obstaculizar las rápidas transiciones ofensivas de las catalanas.

En las postrimerías del período, la Penya igualaba el partido en una rápida contra por mediación de Laura Oliva a pase de Berta Velasco dejando al descanso un sorprendente empate a tres.

En la reanudación, el Navalcarnero aumentó su control de la posesión, ante una Penya bien colocada en su pista en una doble línea defensiva. A los 24 minutos, Anita Luján culminaba dentro del área un centro chut de Ari desde fuera del área, culminando una jugada en ataque posicional.

El partido ganaba en intensidad, con un Atlético buscando ampliar distancias y una Penya muy centrada en tareas defensivas esperando sus opciones al contragolpe. El gol llegaría poco después de las botas de Bruna que aprovechaba un balón repelido en corto por la portera catalana a disparo de María Sanz desde fuera del área. Las madrileñas dominaban el desarrollo del juego, ante una escuadra catalana que no encontraba el camino del gol.

A poco más de cinco minutos del final, Cinto García optaba por el juego de cinco con Laura Oliva como portera jugadora. En un error en la marca del Atlético, la Penya conseguía situarse a un gol del empate por mediación de Berta Velasco en su disparo desde dentro del área que no acertó a despejar por completo Marta Balbuena .

La Penya llegó a poner el miedo en el cuerpo a las madrileñas en los últimos instantes pero el Atlético se llevó la victoria por la mínima (5-4). El buen planteamiento –defensa en zona y contragolpes fulgurantes– puso en evidencia las fragilidades del Futsi que terminó pidiendo la hora, a pesar de su profundidad de banquillo repleto de internacionales brasileñas y españolas.

Al final del partido, el entrenador de la AE Penya Esplugues, Cinto García, declaró que «nos vamos con tristeza por despedirnos de este torneo fantástico, pero con una sonrisa en la cara porque hemos competido hasta el final. Al principio nos ha costado, aunque luego con nuestras armas hemos intentado sorprender a un rival muy potente».

La Penya culmina la temporada con un partidazo en su debut en la Copa Reina, que la confirma entre los grandes del fútbol sala femenino. (ACFSF y La Prensa del Baix)

Ficha técnica:

Futsi At. Navalcarnero: Marta Balbuena; María Sanz, Ju Delgado, Leti y Ari (cinco inicial). También jugaron Marta Pelegrín, Bruna Franklin, Amelia Romero, Estela García, Ana Luján, Gabriela Vila y Alba Fernández.

A.E. Penya Esplugues: Nerea Vilalta, Estela Cantero, Cèlia Catà, Berta Velasco y Laura Oliva (cinco inicial). También jugaron Marta de los Riscos, Zoe Juanes, Iris Amaro, Arantxa Medina, Pilar Ribes y Anna Muniesa.

Colegiados: Héctor Vilas López y Pablo Guntín Garrido. Cronometrador, Lorena Quintas Crespo. Sin amonestaciones.

Pabellón de Vista Alegre. Tres cuartos de entrada.

Goles:

1-0, min. 1 Ari

2-0, min. 11 Ju Delgado

2-1, min. 13 Laura Oliva (p)

2-2, min. 14 Estela

3-2, min. 14 Bruna

3-3, min. 20 Laura Oliva

4-3, min. 24 Anita Luján

5-3, min. 28 Bruna

5-4, min. 40 Berta Velasco

Volver arriba