Saltear al contenido principal
CRÒNICA Sènior Femení A | AE Penya Esplugues – Ourense Envialia CF

CRÒNICA Sènior Femení A | AE Penya Esplugues – Ourense Envialia CF

CRÒNICA | AE Penya Esplugues – Ourense Envialia CF: la tàctica decideix un duel equilibrat

Cristina Cabezas (La Fábrica Deportiva). – L’Ourense Envialia s’emporta tres punts molt valuosos en una pista complicada. L’AE Penya Esplugues no va aconseguir trobar les debilitats de l’equip rival i va veure com se li escapava una victòria com a local que la castiga a la part baixa de la taula i l’allunya dels llocs copers. Les visitants, per la seva banda, segueixen somiant per estar entre les millors de Primera Divisió.

Un primer temps molt tàctic

El partit, corresponent a la 12a jornada de lliga, arrencava amb els dos equips cuidant el seu posicionament tàctic i sense trobar clares ocasions de gol. La tònica de joc va fer que marxéssim al descans sense gols en el marcador i amb tot per decidir a la segona part. Les jugadores havien de canviar la seva intensitat si volien obtenir un resultat positiu. A la tornada dels vestidors, va millorar la dinàmica amb més sacsejades sobre la porteria rival per part dels dos equips. Tot i així, els gols trigarien a arribar.

Els gols es van fer esperar

Van haver de passar vuit minuts del segon temps per veure el primer gol. Arribava per mitjà de Marta Rodríguez, que culminava una ràpida contra al segon pal. L’Ourense semblava estar en els seus millors minuts, passant per sobre de les locals i buscant ampliar l’avantatge. Dos minuts després, Sara Moreno posava el 0 a 2 i encarrilava la victòria.

A l’AE Penya Esplugues li restaven 10 minuts per intentar donar-li la volta al marcador. L’equip arriscava amb el joc de cinc per intentar sorprendre la defensa de l’Ourense, que a penes va deixar buits per aprofitar la superioritat. A falta d’un minut per al final, Laura Oliva feia el primer i únic gol local, per posar el definitiu 1-2.

L’AE Penya Esplugues perd una posició

Després de la derrota a casa, el conjunt català cau fins a la 12a posició amb 12 punts, 7 per sobre dels llocs de descens i a 4 dels llocs amb accés a la Copa. Per la seva banda, l’Ourense té 20 punts i ocupa la 7a posició, amb 4 punts d’avantatge respecte al vuitè classificat. En la propera jornada, l’AE Penya Esplugues tornarà a jugar a casa, en aquest cas davant del Cidade As Burgas, mentre que l’Ourense rebrà el Burela (3ª posició).

Fitxa tècnica

AE Penya Esplugues: Nerea; Cèlia, Berta Velasco, Estela i Marta de los Riscos (cinc inicial). També van jugar Helena Roig, Zoe, Laura, Júlia Vidal i Arantxa.

Orense Envialia: Vane Barberà; Bea Seijas, Sara Moreno, Bea Martín i Chiqui (cinc inicial). També van jugar Marta, Antía, Andrea Carid, Paulina i Luci.

Col·legiats: Enrique Velázquez.

Incidències: Sense amonestacions.

Gols:

0-1, min. 28 Marta Rodríguez.

0-2, min. 30 Sara Moreno.

1-2, min. 39 Laura Oliva.

 


CRÓNICA | AE Penya Esplugues – Ourense Envialia CF: la táctica decide un duelo equilibrado

Cristina Cabezas (La Fábrica Deportiva). – El Ourense Envialia se lleva tres puntos muy valiosos en una pista complicada. La AE Penya Esplugues no consiguió encontrar las debilidades del equipo rival y vio como se le escapaba una victoria como local que le castiga en la parte baja de la tabla y le aleja así de los puestos coperos. Las visitantes, por su parte, siguen soñando por estar entre las mejores de Primera División.

Un primer tiempo muy táctico

El partido, correspondiente a la 12ª jornada de liga, arrancaba con los dos equipos cuidando su posicionamiento táctico y sin encontrar claras ocasiones de gol. La tónica de juego hizo que nos fuésemos al descanso sin goles en el marcador y con todo por decidir en la segunda parte. Las jugadoras tenían que cambiar su intensidad si querían cosechar un resultado positivo. A vuelta de vestuarios, mejoró la dinámica con más sacudidas sobre la portería rival por parte de ambos equipos. Aún así, los goles tardarían en llegar.

Los goles se hicieron esperar

Tuvieron que pasar ocho minutos del segundo tiempo para ver el primer gol. Llegaba por medio de Marta Rodríguez, que culminada una rápida contra al segundo palo. El Ourense parecía estar en sus mejores minutos, pasando por encima de las locales y buscando ampliar la ventaja. Dos minutos después, Sara Moreno ponía el 0 a 2 y encarrilaba la victoria.

A la AE Penya Esplugues le restaban 10 minutos para intentar darle la vuelta al marcador. El equipo arriesgaba con el juego de cinco para intentar sorprender a la defensa del Ourense, que apenas le dejó huecos para aprovechar la superioridad. A falta de un minuto del final, Laura Oliva hacía el primer y único gol local, para poner el definitivo 1-2.

La AE Penya Esplugues pierde una posición

Tras la derrota en casa, el conjunto catalán cae hasta la 12ª posición con 12 puntos, 7 por encima de los puestos de descenso y a 4 de los puestos con acceso a la Copa. Por su parte, el Ourense tiene 20 puntos y ocupa la 7ª posición, con 4 puntos de ventaja respecto al octavo clasificado. En la próxima jornada, la AE Penya Esplugues volverá a jugar en casa, en este caso frente al Cidade As Burgas, mientras que el Ourense recibirá al Burela (3ª posición).

Ficha técnica

AE Penya Esplugues: Nerea; Cèlia, Berta Velasco, Estela y Marta de los Riscos (quinteto inicial). También jugaron Helena Roig, Zoe, Laura, Júlia Vidal y Arantxa.

Ourense Envialia: Vane Barberá; Bea Seijas, Sara Moreno, Bea Martín y Chiqui (quinteto inicial). También jugaron Marta, Antía, Andrea Carid, Paulina y Luci.

Colegiados: Enrique Velázquez.

Incidencias: Sin amonestaciones.

Goles:

0-1, min. 28 Marta Rodríguez.

0-2, min. 30 Sara Moreno.

1-2, min. 39 Laura Oliva.

Volver arriba