Saltear al contenido principal
Crònica Del Sènior Femení || Crónica Del Sénior Femenino

Crònica del Sènior Femení || Crónica del Sénior Femenino

La Penya Esplugues perd (5-2) davant de la UA a Alacant i haurà de jugar la promoció per mantenir-se

La Penya Esplugues cau (5-2) a la pista de la Universitat d’Alacant (UA) en partit de la Lliga femenina de 1a divisió de futbol sala. Les espluguines van anar sempre a remolc de les alacantines, molt més efectives en la definició. Al descans el marcador tenia un clar color local (3-1). Les catalanes ho van intentar fins al final però sense encert en la rematada. Després d’aquesta derrota, la Penya Esplugues haurà de jugar-se la permanència a cara o creu d’aquí a dues setmanes en un partit de promoció contra un equip de 2a divisió. Abans, li queden encara dos partits intranscendents a casa per acabar la competició regular contra el Sala Zaragoza i el Xaloc d’Alacant.

Les universitàries dominaven d’inici els primers compassos del partit davant una Penya Esplugues ben proveïda enrere esperant sorprendre el contraatac en un matx que, a priori, es preveia molt competit. Als cinc minuts, una bona combinació de les llevantines, permetia a Sara deixar de cara a Ana María Pino perquè de potent xut superés Muni anotant el primer gol del partit.

La UA, poc després, disposava d’una falta perillosa que Ana María Pino estavellava a la barrera. La Penya, en la qual debutava a primera Laia Haro, responia amb una acció personal de Ruth que no arribava a rematar Laia Beltran en el segon pal. La debutant Laia Haro igualava l’envit culminant una bona jugada col·lectiva al segon pal, en combinació amb Martita i Irina. Les espluguines milloraven les seves prestacions sobre la pista.

En el tram final del període, la UA tornava a agafar les regnes del lluminós amb gol d’Elena, aprofitant un enviament llarg de Raquel, per controlar-lo i amb un toc suau superar Muni. Ja en l’últim minut de partit, les catalanes van tenir la igualada en una rematada al pal de Clara, però la que encertaria seria la UA amb un gol de Sara culminant una contra a escassos segons de la mitja part a què s’arribaria sense més variacions.

Martita ho intentava a l’inici del segon acte i poc després una nova rematada seva marxava enganxada al pal en dues bones ocasions de la Penya. Abans de la mitjania del període, la UA castigava una pèrdua de pilota de les catalanes perquè anotés Mariángeles Pino el quart gol local.

Clara estavellava poc després una nova rematada al pal per a una Penya que no es rendia. Les alacantines dominaven el desenvolupament del joc davant un conjunt català que seguia intentant-ho i que a menys de quatre minuts del final optava pel joc de cinc que li permetia retallar distàncies per mediació de Collado en un atac posicional.

Poc després, de gran xut a mitja distància, Miriam superava Muni per pujar el 5 a 2 al lluminós. A set segons de la fi, la Penya va disposar d’un deu metres però el llançament de Clara el detenia Anna Romero i amb aquesta ocasió es tancava la victòria de la UA que obliga la Penya a lluitar per la permanència en el play-out de final de temporada.

Gols:

1-0, min. 6 Ana María Pino

1-1, min. 14 Laia Haro

2-1, min. 16 Elenita

3-1, min. 20 Sara

4-1, min. 28 Mariángeles Pino

4-2, min. 37 Marta Collado

5-2, min. 38 Miriam

UA Alacant FSF: Elena; Mónica, Pao, Elenita i Mariángeles Pino (cinc inicial). També van jugar, Anita Pino, Rocío, Lara, Sara Navalón, Miri, Aitana, Ángela i Ana Romero (segona portera).

Penya Esplugues: Anna Muniesa; Cèlia Catà, Martita González, Irina Godó i Clara Rivas (cinc inicial). També van jugar, Pilar Ribes, Laia Beltrán, Ruth Aurín, Marta Collado, Roser Maymó i Laia Haro.

Pavelló Universitari.

Col·legiats, Reig Miralles i Sanclemente Elvira, del col·legi valencià. Sense amonestacions.

_____________________________________________________________________________________________________________________

La Penya Esplugues pierde (5-2) ante la UA en Alicante y deberá jugar la promoción para mantenerse

La Penya Esplugues cae (5-2) en la pista de la Universidad de Alicante (UA) en partido de la Liga femenina de 1ª división de fútbol sala. Las espluguenses fueron siempre a remolque de las alicantinas, mucho más efectivas en la definición. En el descanso el marcador tenía un claro color local (3-1). Las catalanas lo intentaron hasta el final pero sin acierto en el remate. Después de esta derrota, la Penya Esplugues deberá jugarse la permanencia a cara o cruz dentro de dos semanas en un partido de promoción contra un equipo de 2ª división. Antes, le quedan todavía dos partidos intrascendentes en casa para acabar la competición regular contra el Sala Zaragoza i el Xaloc de Alicante.

Las universitarias dominaban de inicio los primeros compases de partido ante una Penya Esplugues bien pertrechada atrás esperando sorprender al contragolpe en un encuentro que, a priori, se preveía muy competido. A los cinco minutos, una buena combinación de las levantinas, permitía a Sara dejar de cara a Ana María Pino para que de potente disparo superara a Muni anotando el primer gol del partido.

La UA, poco después, disponía de una falta peligrosa que Ana María Pino estrellaba en la barrera. La Penya, en la que debutaba en primera Laia Haro, respondía con una acción personal de Ruth a la que no llegaba a remachar Laia Beltrán al segundo palo. La debutante Laia Haro igualaba el envite culminando una buena jugada colectiva al segundo palo, en combinación con Martita e Irina. Las espluguenses mejoraban sus prestaciones sobre la cancha.

En el tramo final del período, la UA volvía a tomar las riendas del luminoso con gol de Elena, aprovechando un envío en largo de Raquel, para controlarlo y con un toque suave superar a Muni. Ya en el último minuto de partido, las catalanas tuvieron la igualada en un remate al palo de Clara, pero la que acertaría sería la UA con un tanto de Sara culminando una contra a escasos segundos del descanso al que se llegaría sin más variaciones.

Martita lo intentaba al inicio del segundo acto y poco después un nuevo remate suyo se marchaba pegado al palo en dos buenas ocasiones de la Penya. Antes de la medianía del período, la UA castigaba una pérdida de balón de las catalanas para que anotara Mariángeles Pino el cuarto gol local.

Clara estrellaba poco después un nuevo remate en el palo para una Penya que no se venía abajo. Las alicantinas dominaban el desarrollo del juego ante un conjunto catalán que proseguía intentándolo y que a menos de cuatro minutos del final optaba por el juego de cinco que le permitía recortar distancias por mediación de Collado en un ataque posicional.

Poco después, de gran zapatazo a media distancia, Miriam superaba a Muni para subir el 5 a 2 al luminoso. A siete segundos del final, la Penya dispuso de un diez metros pero el lanzamiento de Clara lo detenía Ana Romero y con esta ocasión se cerraba la victoria de la UA que obliga a la Penya a luchar por la permanencia en el play-out de final de temporada.

Goles:

1-0, min. 6 Ana María Pino

1-1, min. 14 Laia Haro

2-1, min. 16 Elenita

3-1, min. 20 Sara

4-1, min. 28 Mariángeles Pino

4-2, min. 37 Marta Collado

5-2, min. 38 Miriam

UA Alicante FSF: Elena; Mónica, Pao, Elenita y Mariángeles Pino (quinteto inicial). También jugaron, Anita Pino, Rocío, Lara, Sara Navalón, Miri, Aitana, Ángela y Ana Romero (segunda portera).

Penya Esplugues: Anna Muniesa; Cèlia Catà, Martita González, Irina Godó y Clara Rivas (quinteto inicial). También jugaron, Pilar Ribes, Laia Beltrán, Ruth Aurín, Marta Collado, Roser Maymó y Laia Haro.

Pabellón Universitario.

Colegiados, Reig Miralles y Sanclemente Elvira del colegio valenciano. Sin amonestaciones.

Volver arriba