Saltear al contenido principal
Entrevista A Berta Velasco, Concentrada Amb La Selecció Espanyola De Futbol Sala

Entrevista a Berta Velasco, concentrada amb la Selecció Espanyola de Futbol Sala

Declaracions de la internacional de l’AE Penya Esplugues abans de marxar a Moscou

Berta Velasco: “Jugar amb la selecció espanyola és un repte que sempre afronto amb il·lusió”

“En gran part és un reconeixement a la feina ben feta des del club i es deu a la bona temporada que està fent l’equip”

Del 6 al 9 de maig, una vegada més, la capitana de l’AE Penya Esplugues, Berta Velasco, jugarà amb la selecció espanyola femenina de futbol sala. Moscou acull el IXè Torneig Internacional Dia de la Victòria que enfronta les seleccions de Rússia, Espanya, Hongria i Polònia.

Des de dilluns està concentrada a Las Rozas, a Madrid, preparant el torneig amb les altres components de la selecció, entre les quals hi ha la també espluguina, Marta de los Riscos. Abans de marxar cap a Moscou, Berta Velasco, ens ha contestat unes preguntes.

Què és el primer que penses quan et convoquen per formar part de la selecció espanyola?

Alegria per poder disfrutar de nou d’una experiència com aquesta. Poder compartir pista amb les millors jugadores d’Espanya (algunes de les quals sempre he admirat) i competir contra altres seleccions. Sempre és un repte que afronto amb il·lusió.

A qui voldries agrair que t’hagin convocat?

Crec que el mèrit de que m’hagin convocat és gracies a moltes persones que al llarg de la meva trajectòria s’han creuat en el meu camí i han participat en el meu creixement com a jugadora perquè a dia d’avui la seleccionadora nacional compti amb mi: Des d’entrenadors, companyes d’equip, directiva dels clubs, la meva família…

Què significa que la seleccionadora compti sempre amb tu des de fa unes quantes temporades?

Un dia estàs convocada i el següent no. Que en les darreres convocatòries hagi comptat amb mi és un honor. Crec que en gran part és un reconeixement a la feina ben feta des del club i es deu a la bona temporada que està fent l’equip.

Què s’aprèn a la selecció?

La dinàmica és molt diferent a la que s’està acostumada en el dia a dia. Quan estàs concentrada amb la selecció únicament estàs centrada en els entrenaments i competició (no hi

ha altres distraccions…). S’aprenen moltes coses, entre altres: importància de la intensitat, perfeccionisme en els moviments, disciplina…

Quin balanç fas d’aquesta temporada amb l’AE Penya Esplugues?

Crec que està sent una molt bona temporada, ja que deixant de banda els resultats considero que es nota que entre nosaltres cada vegada ens entenem més i el projecte de l’entrenador, Robert Caneda, el tenim cada vegada més assimilat. Sens dubte encara ens queden moltes coses en les que poder millorar però considero que estem en una bona dinàmica. Estem lluitant per poder entrar a copa que seria la cirereta al pastís per arrodonir la temporada.

Quins són els reptes de futur?

A nivell de grup, evidentment, entrar a copa. A nivell individual seguir disfrutant del futsal en cada partit.


Declaraciones de la internacional de la AE Penya Esplugues antes de partir hacia Moscú

Berta Velasco: «Jugar con la selección española es un reto que siempre afronto con ilusión»

«En gran parte es un reconocimiento al trabajo bien hecho desde el club y se debe a la buena temporada que está haciendo el equipo»

Del 6 al 9 de mayo, una vez más, la capitana de la AE Penya Esplugues, Berta Velasco, jugará con la selección española femenina de fútbol sala. Moscú acoge el Torneo Internacional Día de la Victoria que enfrenta a las selecciones de Rusia, España, Hungría y Polonia.

Desde el lunes está concentrada en Las Rozas, en Madrid, preparando el torneo con las otras componentes de la selección, entre las que se encuentra la también espluguense, Marta de los Riscos. Antes de partir hacia Moscú, Berta Velasco nos ha contestado unas preguntas.

¿Qué es lo primero que piensas cuando te convocan para formar parte de la selección española?

Alegría para poder disfrutar de nuevo de una experiencia como ésta. Poder compartir pista con las mejores jugadoras de España (algunas de las cuales siempre he admirado) y competir contra otras selecciones. Siempre es un reto que afronto con ilusión.

¿A quién quisieras agradecer que te hayan convocado?

Creo que el mérito de que me hayan convocado es gracias a muchas personas que a lo largo de mi trayectoria se han cruzado en mi camino y han participado en mi crecimiento como jugadora para que a día de hoy la seleccionadora nacional cuente conmigo: Desde entrenadores, compañeras de equipo, directiva de los clubes, mi familia…

¿Qué significa que la seleccionadora cuente siempre contigo desde hace varias temporadas?

Un día estás convocada y el siguiente no. Que en las últimas convocatorias haya contado conmigo es un honor. Y creo que en gran parte es un reconocimiento al trabajo bien hecho desde el club y se debe a la buena temporada que está haciendo el equipo.

¿Qué se aprende en la selección?

La dinámica es muy diferente a la que estás acostumbrada en el día a día. Cuando estás concentrada con la selección únicamente estás centrada en los entrenamientos y la

competición (no hay otras distracciones…). Se aprenden muchas cosas, entre otras: importancia de la intensidad, perfeccionismo en los movimientos, disciplina…

¿Qué balance haces de esta temporada con la AE Penya Esplugues?

Creo que está siendo una muy buena temporada, ya que dejando de lado los resultados, considero que se nota que entre nosotros cada vez nos entendemos más y el proyecto del entrenador, Robert Caneda, lo tenemos cada vez más asimilado. Sin duda aún nos quedan muchas cosas en las que poder mejorar pero considero que estamos en una buena dinámica. Estamos luchando para poder entrar en copa que sería la guinda al pastel para redondear la temporada.

¿Cuáles son los retos de futuro?

A nivel de grupo, evidentemente, entrar en copa. A nivel individual seguir disfrutando del futsal en cada partido.

Volver arriba