Saltear al contenido principal
Entrevista A Marta De Los Riscos, Concentrada Amb La Selecció Espanyola De Futbol Sala

Entrevista a Marta de los Riscos, concentrada amb la Selecció Espanyola de Futbol Sala

Declaracions de la nova internacional de l’AE Penya Esplugues en marxar a Moscou

Marta de los Riscos: “Que em convoquin a la selecció espanyola és un somni fet realitat”

“No m’esperava figurar a la llista de preseleccionades i encara menys formar part de la convocatòria final”

La jove pivot de l’AE Penya Esplugues, Marta de los Riscos, ja està a punt per debutar amb la selecció espanyola femenina de futbol sala. Un debut que coincideix amb la seva primera temporada a 1a divisió. Moscou acull del 6 al 9 de maig el IXè Torneig Internacional Dia de la Victòria que enfronta les seleccions de Rússia, Espanya, Hongria i Polònia.

Des de dilluns està concentrada a Las Rozas, a Madrid, preparant el torneig amb les altres components de la selecció, entre les quals hi ha la també espluguina, Berta Velasco. Hores abans de volar cap a Moscou, Marta de los Riscos, ens ha respost unes preguntes.

Què és el primer que penses quan et convoquen per formar part de la selecció espanyola?

El primer que vaig pensar quan em vaig assabentar de la convocatòria va ser que era una gran oportunitat per créixer i aprendre coses noves, rodejada de grans jugadores. Aquesta convocatòria em permetia viure una experiència totalment nova en la meva trajectòria futbolística. Que em convoquin a la selecció espanyola és un somni fet realitat.

T’esperaves culminar la primera temporada a 1a divisió amb aquesta convocatòria?

Aquest any he fet un gran salt de categoria, ja que l’any passat jugava a segona. I encara m’estic adaptant a la nova categoria perquè és un món totalment diferent. És per aquesta raó que que no m’esperava figurar a la llista de preseleccionades i encara menys formar part de la convocatòria final.

A qui voldries agrair que t’hagin convocat?

Voldria agrair a la meva família, que sempre ha estat al meu costat per ajudar-me i donar-me suport en tot moment, en especial al meu germà Quim per fer-me creure que puc arribar allà on vull. I agrair a totes les companyes que m’han aportat i exigit en cada entrenament i partits. També mencionar a tots els entrenadors que he tingut i m’han ajudat a créixer, destacant Robert Caneda, el meu actual entrenador, i Clàudia Pons, la seleccionadora catalana durant dos anys. I també Alicia Morel, la seleccionadora espanyola, per confiar en mi.

Què t’enduràs d’aquesta primera convocatòria de la selecció?

Personalment, crec que m’emportaré una experiència amb moltes emocions. Haver compartit vestuari amb les meves companyes és enriquidor. El fet de compartir convocatòria amb la Berta Velasco m’ha ajudat a trobar-me més còmode. Futbolísticament, em servirà per seguir aprenent coses noves, corregir errors i millorar en tots els aspectes. I també m’ajudarà a madurar com a jugadora i agafar més confiança i seguretat en mi mateixa.

Quin balanç fas d’aquesta temporada amb l’AE Penya Esplugues, la teva primera temporada a la màxima categoria del futbol sala femení?

Com ja he dit anteriorment, encara estic en el període d’adaptació de la categoria. És un gran canvi en tots els sentits: temps de dedicació, viatges, més compromís, competitivitat més elevada, nivell més alt, etc. He tingut l’oportunitat de disposar de bastants minuts (tot i ser el primer any), i això m’ha fet aprendre i millorar molt. Per aquesta raó vull tornar a agrair la confiança dipositada en mi.

Quins són els reptes de futur?

Els meus reptes de futur són seguir aprenent dia a dia, seguir creixent i seguir madurant com a jugadora per estar al màxim nivell possible.


Declaraciones de la nueva internacional de la AE Penya Esplugues al marchar a Moscú

Marta de los Riscos: «Que me convoquen a la selección española es un sueño hecho realidad»

«No me esperaba figurar en la lista de preseleccionadas y menos formar parte de la convocatoria final»

La joven pívot de la AE Penya Esplugues, Marta de los Riscos, ya está lista para debutar con la selección española femenina de fútbol sala. Un debut que coincide con su primera temporada en 1ª división. Moscú acoge del 6 al 9 de mayo el IX Torneo Internacional Día de la Victoria que enfrenta a las selecciones de Rusia, España, Hungría y Polonia.

Desde el lunes está concentrada en Las Rozas, en Madrid, preparando el torneo con las otras componentes de la selección, entre las que se encuentra la también espluguense, Berta Velasco. Horas antes de volar hacia Moscú, Marta de los Riscos, nos ha respondido unas preguntas.

¿Qué es lo primero que piensas cuando te convocan para formar parte de la selección española?

Lo primero que pensé cuando me enteré de la convocatoria fue que era una gran oportunidad para crecer y aprender cosas nuevas, rodeada de grandes jugadoras. Esta convocatoria me permitía vivir una experiencia totalmente nueva en mi trayectoria futbolística. Que me convoquen a la selección española es un sueño hecho realidad.

¿Te esperabas culminar la primera temporada en 1ª división con esta convocatoria?

Este año he dado un gran salto de categoría, ya que el año pasado jugaba en segunda. Y todavía me estoy adaptando a la nueva categoría porque es un mundo totalmente diferente. Es por esta razón que no me esperaba figurar en la lista de preseleccionadas y menos formar parte de la convocatoria final.

¿A quién quieres agradecer que te hayan convocado?

Quisiera agradecer a mi familia, que siempre ha estado a mi lado para ayudarme y apoyarme en todo momento, en especial a mi hermano Quim por hacerme creer que puedo llegar donde quiero. Y agradecer a todas las compañeras que me han aportado y exigido en cada entrenamiento y partidos. También mencionar a todos los entrenadores que he tenido y me

han ayudado a crecer, destacando Robert Caneda, mi actual entrenador, y Clàudia Pons, la seleccionadora catalana durante dos años. Y también Alicia Morel, la seleccionadora española, por confiar en mí.

¿Qué te llevarás de esta primera convocatoria de la selección?

Personalmente, creo que me llevaré una experiencia con muchas emociones. Haber compartido vestuario con mis compañeras es enriquecedor. El hecho de compartir convocatoria con Berta Velasco me ha ayudado a encontrarme más cómoda. Futbolísticamente, me servirá para seguir aprendiendo cosas nuevas, corregir errores y mejorar en todos los aspectos. Y también me ayudará a madurar como jugadora y a coger más confianza y seguridad en mí misma.

¿Qué balance haces de esta temporada con la AE Penya Esplugues, tu primera temporada en la máxima categoría del fútbol sala femenino?

Como ya he dicho anteriormente, todavía estoy en el periodo de adaptación de la categoría. Es un gran cambio en todos los sentidos: tiempo de dedicación, viajes, más compromiso, competitividad más elevada, nivel más alto, etc. He tenido la oportunidad de disponer de bastantes minutos (a pesar de ser el primer año), y eso me ha hecho aprender y mejorar mucho. Por esta razón quiero volver a agradecer la confianza depositada en mí.

¿Cuáles son los retos de futuro?

Mis retos de futuro son seguir aprendiendo día a día, seguir creciendo y seguir madurando como jugadora para estar al máximo nivel posible.

Volver arriba