Saltear al contenido principal
Daniela Salvat: «Aquest Esport El Practico Perquè M’apassiona, M’aporta Coses Increïbles Que No Sóc Capaç D’explicar I Em Fa Immensament Feliç» || Daniela Salvat: «Este Deporte Lo Practico Porque Me Apasiona, Me Aporta Cosas Increíbles Que No Soy Capaz De Explicar Y Me Hace Inmensamente Feliz»

Daniela Salvat: «Aquest esport el practico perquè m’apassiona, m’aporta coses increïbles que no sóc capaç d’explicar i em fa immensament feliç» || Daniela Salvat: «Este deporte lo practico porque me apasiona, me aporta cosas increíbles que no soy capaz de explicar y me hace inmensamente feliz»

Reprenem les entrevistes amb una de les jugadores més veteranes del Juvenil, la Daniela Salvat (15 anys).
La barcelonina, que es va iniciar al futbol sala en el C.E. Vincit-Provençalenc, ha pogut experimentar des dels seus inicis diversos Campionats Nacionals tant a nivell de Club com de Selecció Catalana i estar convocada amb la Selecció Espanyola
.

 

En primer lloc, com estàs i com està la família?

La veritat és que, per sort, cap membre de la meva família ha estat malalt, i a pesar que no sempre ha estat fàcil, hem intentat portar el confinament de la millor manera possible. Personalment, veure que, a poc a poc, estem tornant a la rutina habitual fa que em senti millor que quan va començar tot.

Com has portat aquesta pandèmia i el confinament?

Sincerament, al principi em va costar molt gestionar la impossibilitat de sortir de casa. Sóc molt activa i a més, m’agrada tenir el control de les meves rutines. Així que, veure que la meva agenda, anar a escola i fer exercici –entrenament amb el club, gimnàs, footing…– ja no tenien cabuda, va ser difícil de gestionar. De totes maneres, després de la primera setmana, vaig decidir organitzar i ocupar el meu temps, buscant alternatives per a continuar fent exercici. Estic segura que haver viscut aquesta pandèmia ens farà valorar a tots molt més les oportunitats que ens ofereix la vida.

Des dels teus inicis, ja has estat Campiona d’Espanya tant amb el Club com amb la Selecció Catalana!

En la Selecció Catalana vaig tenir la sort de començar com a infantil i d’haver estat convocada 4 anys consecutius. Em sento molt afortunada, i al mateix temps, molt agraïda per tot el que m’ha aportat tant en l’esportiu com en el personal. L’aprenentatge és molt i la felicitat que suposa guanyar dos campionats (SUB13 i SUB16) i un subcampionat (SUB17) és inexplicable. D’altra banda, amb el Club, encara no podent jugar per una incompatibilitat amb l’edat, guanyar el campionat d’Espanya, va ser el tancament del que sens dubte, recordaré sempre com una temporada espectacular.

També, has estat convocada amb la Selecció Espanyola en alguna ocasió?

Si, aquest any vaig tenir l’oportunitat d’estar en la Selecció Espanyola SUB19, i va ser una experiència inoblidable. Quan vaig rebre la notícia no podia creure-ho! Estava en la convocatòria amb noms de jugadores que considero brillants i de gran qualitat. Conviure i compartir pista amb elles ja era tot un luxe i si a això li sumem que vaig poder gaudir de la intensitat i els coneixements d’un prestigiós equip tècnic, per a mi va ser un somni complert.

Quina valoració fas d’aquesta temporada?

Personalment, no ha estat ni molt menys la millor. He passat per moments complicats i no he estat jo. D’altra banda, en la temporada anterior, amb el juvenil, guanyem la lliga, la Copa Catalunya i el Campionat d’Espanya. El llistó estava molt alt i a més, sabíem que l’equip no anava a ser el mateix. Van arribar noves jugadores i crec que la pressió de les unes i les altres per conèixer-nos tant en pista com companyes, d’alguna manera, ens va condicionar. Malgrat això, crec que, just quan la pandèmia ens va obligar a parar, començàvem a compenetrar-nos millor.

Com portes la preparació de cara la pròxima temporada?

La veritat és que estic molt entusiasmada, motivada i amb ganes de donar-ho tot. Estic treballant per a tenir una condició física el més òptima possible, però sobretot, aquest any tinc clar que el meu objectiu principal és gaudir del futbol sala. Al final aquest esport el practico perquè m’apassiona, m’aporta coses increïbles que no sóc capaç d’explicar i em fa immensament feliç.

Què esperes i com creus que serà la pròxima temporada?

De moment, pinta molt bé. S’han fet diversos fitxatges que, tant a nivell tècnic com de joc, poden aportar grans coses. A més, les companyes que romanem en l’equip, ja estem més adaptades unes a les altres i estic segura que el donarem tot. Al final, per a competir, tenir bon rotllo entre nosaltres i conèixer-nos tant dins de pista com fora, resulta fonamental.

Parlant de temporada, quantes temporades portes en el Club?

Vaig arribar al Penya Esplugues fa dues temporades, així que la que comença serà la tercera. Abans, jugava en el Club Esportiu Vincit, on després d’uns anys jugant amb nois, vaig tenir l’oportunitat d’aprendre i gaudir del futbol sala femení. Però va arribar un moment en el qual, conscient que treballar per a millorar el nivell i evolucionar és el que em fa sentir bé, vaig saber que formar part d’un club amb més projecció com l’Esplugues era una oportunitat.

Quants anys tens?

15, però el 21 d’agost compliré 16.

Com et van els estudis?

Ara com ara molt bé, la veritat. Em considero una persona responsable i el treball i l’esforç tinc clar que són claus perquè les coses surtin de la millor manera possible.

Què estudies?

Aquest any he acabat 4t de l’ESO a l’escola Sant Felip Neri de Barcelona, cicle que ja he tancat, i ara estic molt il·lusionada perquè m’acabo d’inscriure per a començar una doble titulació de batxillerat i grau mig esportiu en salvament i socorrisme. A més, estudiaré entre l’IES Joanot Martorell i la EFTE Escola Catalana de l’Esport, tots dos centres d’Esplugues, la qual cosa espero que m’ajudi a compaginar els entrenaments de futbol i els estudis.

I per a finalitzar l’entrevista, defineix-te com a jugadora.

Una característica que em diuen molt els altres és que quan ho passo bé jugant al futbol tinc un somriure grandiós en la cara. També sóc molt lluitadora, tinc moltes ganes d’aprendre, i tracte d’esforçar-me al màxim en tot per a poder arribar on vull.

Redacció: A.E Penya Esplugues amb la col·laboració de Fermín Prieto (@FutFemBaixLlobregat)

_____________________________________________________________________________________________________________________

Retomamos las entrevistas con una de las jugadoras más veteranas del Juvenil, Daniela Salvat (15 años). La barcelonesa, que se inició al fútbol sala en el C.E. Vincit-Provençalenc, ha podido experimentar desde sus inicios varios Campeonatos Nacionales tanto a nivel de Club como de Selección Catalana y estar convocada con la Selección Española.

En primer lugar, ¿cómo estás y cómo esta la familia?

La verdad es que, por suerte, ningún miembro de mi familia ha estado enfermo, y a pesar de que no siempre ha sido fácil, hemos intentado llevar el confinamiento de la mejor manera posible. Personalmente, ver que, poco a poco, estamos volviendo a la rutina habitual hace que me sienta mejor que cuando empezó todo.

¿Cómo has llevado esta pandemia y el confinamiento?

Sinceramente, al principio me costó mucho gestionar la imposibilidad de salir de casa. Soy muy activa y además, me gusta tener el control de mis rutinas. Así que, ver que mi agenda, ir a la escuela y hacer ejercicio –entrenos con el club, gimnasio, footing…– ya no tenían cabida, fue difícil de gestionar. De todos modos, después de la primera semana, decidí organizar y ocupar mi tiempo, buscando alternativas para seguir haciendo ejercicio. Estoy segura de que haber vivido esta pandemia nos va a hacer valorar a todos mucho más las oportunidades que nos ofrece la vida.

Desde tus inicios, ¡ya has sido Campeona de España tanto con el Club como con la Selección Catalana!

En la selección catalana tuve la suerte de empezar como infantil y de haber sido convocada 4 años consecutivos. Me siento muy afortunada, y al mismo tiempo, muy agradecida por todo lo que me ha aportado tanto en lo deportivo como en lo personal. El aprendizaje es mucho y la felicidad que supone ganar dos campeonatos (SUB13 y SUB16) y un subcampeonato (SUB17) es inexplicable. Por otra parte, con el Club, aún no pudiendo jugar por una incompatibilidad con la edad, ganar el campeonato de España, fue el cierre de lo que sin duda, recordaré siempre como una temporada espectacular.

También, ¿has sido convocada con la Selección Española en alguna ocasión?

Si, este año tuve la oportunidad de estar en la Selección Española SUB19, y fue una experiencia inolvidable. ¡Cuando recibí la noticia no podía creerlo! Estaba en la convocatoria con nombres de jugadoras que considero brillantes y de gran calidad. Convivir y compartir pista con ellas ya era todo un lujo y si a eso le sumamos que pude disfrutar de la intensidad y los conocimientos de un reputado equipo técnico, para mi fue un sueño cumplido.

¿Qué valoración haces de esta temporada?

Personalmente, no ha sido ni mucho menos la mejor. He pasado por momentos complicados y no he sido yo. Por otra parte, en la temporada anterior, con el juvenil, ganamos la liga, la Copa Cataluña y el Campeonato de España. El listón estaba muy alto y además, sabíamos que el equipo no iba a ser el mismo. Llegaron nuevas jugadoras y creo que la presión de unas y otras por conocernos tanto en pista como compañeras, de algún modo, nos condicionó. A pesar de eso, creo que, justo cuando la pandemia nos obligó a parar, empezábamos a compenetrarnos mejor.

¿Cómo llevas la preparación de cara la próxima temporada?

La verdad es que estoy muy entusiasmada, motivada y con ganas de darlo todo. Estoy trabajando para tener una condición física lo más óptima posible, pero sobre todo, este año tengo claro que mi objetivo principal es disfrutar del fútbol sala. Al final este deporte lo practico porque me apasiona, me aporta cosas increíbles que no soy capaz de explicar y me hace inmensamente feliz.

¿Qué esperas y cómo crees que será la próxima temporada?

De momento, pinta muy bien. Se han hecho varios fichajes que, tanto a nivel técnico como de juego, pueden aportar grandes cosas. Además, las compañeras que permanecemos en el equipo, ya estamos más adaptadas unas a las otras y estoy segura de que lo vamos a dar todo. Al final, para competir, tener buen rollo entre nosotras y conocernos tanto dentro de pista como fuera, resulta fundamental.

Hablando de temporada, ¿cuántas temporadas llevas en el club?

Llegué al Penya Esplugues hace dos temporadas, así que la que empieza será la tercera. Antes, jugaba en el Club Esportiu Vincit, donde después de unos años jugando con chicos, tuve la oportunidad de aprender y disfrutar del fútbol sala femenino. Pero llegó un momento en el que, consciente de que trabajar para mejorar el nivel y evolucionar es lo que me hace sentir bien, supe que formar parte de un club con más proyección como el Esplugues era una oportunidad.

¿Cuántos años tienes?

15, pero el 21 de agosto cumpliré 16.

¿Cómo te van los estudios?

Por ahora muy bien, la verdad. Me considero una persona responsable y el trabajo y el esfuerzo tengo claro que son claves para que las cosas salgan de la mejor manera posible.

¿Qué estudias?

Este año he terminado 4º de la ESO en la escuela Sant Felip Neri de Barcelona, ciclo que ya he cerrado, y ahora estoy muy ilusionada porque me acabo de inscribir para empezar una doble titulación de bachillerato y grado medio deportivo en salvamento y socorrismo. Además, estudiaré entre el IES Joanot Martorell y la EFTE Escola Catalana de l’Esport, ambos centros de Esplugues, lo cuál espero que me ayude a compaginar los entrenos de fútbol y los estudios.

Y para finalizar la entrevista, defínete como jugadora.

Una característica que me dicen mucho los demás es que cuando lo paso bien jugando al fútbol tengo una sonrisa grandiosa en la cara. También soy muy luchadora, tengo muchas ganas de aprender, y trato de esforzarme al máximo en todo para poder llegar donde quiero.

Redacción: A.E Penya Esplugues con la colaboración de Fermín Prieto (@FutFemBaixLlobregat)

Volver arriba