Saltear al contenido principal
Laura Oliva: «El Debut Amb La Selecció Ha Estat Una Oportunitat I Una Experiència Inoblidable»|| Laura Oliva, «El Debut Con La Selección Ha Sido Una Oportunidad Y Una Experiencia Inolvidable»

Laura Oliva: «El debut amb la selecció ha estat una oportunitat i una experiència inoblidable»|| Laura Oliva, «El debut con la selección ha sido una oportunidad y una experiencia inolvidable»

Laura Oliva, jugadora del primer equip de l’A.E. Penya Esplugues, ha estat convocada de nou per la seleccionadora Clàudia Pons per disputar dos partits amistosos amb la selecció espanyola absoluta femenina de futbol sala contra Portugal el mes de gener. La jove internacional fa un balanç clarament positiu de l’experiència i admet que en un primer moment no s’ho creia. “Tenia la il·lusió – assegura — que algun dia arribés una convocatòria amb la selecció espanyola però no m’esperava que fos ara”.

Tècnica d’Esports a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, Laura Oliva (Molins de Rei, 1997) és graduada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) i cursa actualment el Màster professional d’Alt Rendiment en esports d’equip. Compagina la feina i els estudis amb el futbol sala. Encara que els últims resultats no han acompanyat el seu equip, Laura està convençuda que aviat tornaran a sumar. “És molt important – conclou — arribar bé a l’inici de la segona volta per sumar tot el que puguem”.


Quin balanç fas del teu debut com a internacional amb la selecció espanyola?

El balanç és clarament positiu. El debut ha estat una oportunitat i una experiència inoblidable. He après i he gaudit molt. Crec que una de les claus ha estat el fet de sentir-me còmode. Òbviament hi ha molt per aprendre i interioritzar del sistema de joc, del cos tècnic i de les companyes però tinc ganes de seguir creixent com a jugadora i em sento capaç. En el moment del debut sentia nervis, il·lusió i felicitat.

Com ha anat la concentració? És el que t’imaginaves?

Pel que m’havien explicat companyes que ja havien estat convocades per la selecció abans, esperava un ambient molt exigent, professional, on a part d’entrenar es cuida l’alimentació i el descans. A més, entrenaments amb molts conceptes i molt intensos. El que més m’ha sorprès ha estat el bon ambient que es respira, la companyonia i el ben acollida que m’he sentit.

Què vas pensar quan vas saber que et convocaven amb la selecció espanyola? T’ho esperaves?

No m’ho creia, em vaig posar molt nerviosa i contenta. Ràpidament vaig donar la noticia a la família i amistats. Tenia la il·lusió que algun dia arribés una convocatòria amb la selecció espanyola però no m’esperava que fos ara.

Com valores la temporada que esteu fent amb l’A.E. Penya Esplugues?

Hem assolit el primer objectiu de la temporada guanyant la Copa Catalunya.  Estem a la zona mitja de la classificació després del complicat calendari d’aquest final de primera volta. Crec que hem deixat escapar punts molt importants però també hem lluitat per competir i millorar en molts partits. A més, recentment ens hem classificat pels vuitens de final de la Copa de la Reina. El proper dia 4 de gener ens enfrontarem al Leganés F.S.

Què esperes de les pròximes jornades?

Crec que és fonamental seguir creixent com a equip tant dins com fora de la pista. I estic segura que aviat tornarem a sumar. És molt important arribar bé a l’inici de la segona volta per sumar tot el que puguem.

Quins són els teus reptes de futur com a jugadora?

Seguir aprenent i gaudint practicant aquest esport.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Laura Oliva, jugadora del primer equipo de la AE Penya Esplugues, ha sido convocada de nuevo por la seleccionadora Clàudia Pons para disputar dos partidos amistosos con la selección española absoluta femenina de fútbol sala contra Portugal el mes de enero. La joven internacional hace un balance claramente positivo de la experiencia y admite que en un primer momento no se lo creía. «Tenía la ilusión – asegura – que algún día llegara una convocatoria con la selección española pero no me esperaba que fuera ahora».

Técnica de Deportes en el Ayuntamiento de Esplugues de Llobregat, Laura Oliva (Molins de Rei, 1997) es graduada en Ciencias de la Actividad Física y el Deporte (CAFE) y cursa actualmente el Master profesional de Alto Rendimiento en deportes de equipo. Compagina el trabajo y los estudios con el fútbol sala. Aunque los últimos resultados no han acompañado su equipo, Laura está convencida de que pronto volverán a sumar. «Es muy importante – concluye – llegar bien al inicio de la segunda vuelta para sumar todo lo que podamos».

¿Qué balance haces de tu debut como internacional con la selección española?

El balance es claramente positivo. El debut ha sido una oportunidad y una experiencia inolvidable. He aprendido y he disfrutado mucho. Creo que una de las claves ha sido el hecho de sentirme cómoda. Obviamente hay mucho por aprender e interiorizar del sistema de juego, del cuerpo técnico y de las compañeras pero tengo ganas de seguir creciendo como jugadora y me siento capaz. En el momento del debut sentía nervios, ilusión y felicidad.

¿Cómo ha ido la concentración? ¿Es lo que imaginabas?

Por lo que me habían contado compañeras que ya habían sido convocadas por la selección antes, esperaba un ambiente muy exigente, profesional, donde aparte de entrenar se cuida la alimentación y el descanso. Además, entrenamientos con muchos conceptos y muy intensos. Lo que más me ha sorprendido ha sido el buen ambiente que se respira, el compañerismo y lo bien acogida que me he sentido.

¿Qué pensaste cuando supiste que te convocaban con la selección española? ¿Te lo esperabas?

No me lo creía, me puse muy nerviosa y contenta. Rápidamente di la noticia a la familia y amistades. Tenía la ilusión de que algún día llegara una convocatoria con la selección española pero no me esperaba que fuera ahora.

¿Cómo valoras la temporada que estáis haciendo con la A.E. Penya Esplugues?

Hemos logrado el primer objetivo de la temporada ganando la Copa Catalunya. Estamos en la zona media de la clasificación tras el complicado calendario de este final de primera vuelta. Creo que hemos dejado escapar puntos muy importantes pero también hemos luchado para competir y mejorar en muchos partidos. Además, recientemente nos hemos clasificado para los octavos de final de la Copa de la Reina. El próximo día 4 de enero nos enfrentaremos al Leganés F.S.

¿Qué esperas de las próximas jornadas?

Creo que es fundamental seguir creciendo como equipo tanto dentro como fuera de la pista. Y estoy segura que pronto volveremos a sumar. Es muy importante llegar bien al inicio de la segunda vuelta para sumar todo lo que podamos.

¿Cuáles son tus retos de futuro como jugadora?

Seguir aprendiendo y disfrutando practicando este deporte.

 

Volver arriba