Saltear al contenido principal
Nerea Nuño: «Segueixo Una Rutina Diària, Als Matins Em Dedico Als Estudis I A Les Tardes Faig Esport» || Nerea Nuño: «Sigo Una Rutina Diaria, Por Las Mañanas Me Dedico A Los Estudios Y Por Las Tardes Hago Deporte»

Nerea Nuño: «Segueixo una rutina diària, als matins em dedico als estudis i a les tardes faig esport» || Nerea Nuño: «Sigo una rutina diaria, por las mañanas me dedico a los estudios y por las tardes hago deporte»

La següent entrevista la protagonitza la Nerea Nuño (13 anys). Nascuda a Martorell, Nerea es va iniciar en el futbol sala amb 7 anys a l’A.E. Martorell. Des de la seva arribada al Club, la jove martollerenca s’ha convertit en uns dels referents defensius de la base femenina.

En primer lloc, com estàs?

Estic bé i ara, que es pot sortir al carrer, molt millor! Tants dies a casa, ja es feia estrany i angoixant.

Com has portat el confinament i com ho fas per a entrenar?

La veritat és que ho he portat bastant bé ja que segueixo una rutina diària que em facilita organitzar el meu temps. Als matins em dedico als estudis i a les tardes faig esport. A part dels exercicis que ens mana la nostra entrenadora per a millorar la tècnica els dimarts i els dijous, tenim un pla d’entrenament els dilluns, dimecres i divendres en el qual treballem cardio, força, agilitat i velocitat reacció. I, a més, jo combino les sessions amb sortir a córrer.

Trobes a faltar el futbol sala?

I tant que trobo a faltar el futsal, l’entrenament i la competició! Sobretot a l’equip i les estones que passem juntes dins i fora de la pista.

Quantes temporades portes en el Penya Esplugues?

Comptant aquesta temporada, porto 3 anys a la Penya Esplugues, ja que vaig entrar sent aleví de segon any.

Quants anys tens?

Ara mateix tinc 13 però en breu, el 5 de juny, faré els 14.

Per primera vegada, aquesta temporada has tingut l’oportunitat de ser convocada amb la Selecció Catalana, quines sensacions t’has emportat?

És un objectiu que em vaig marcar a principis de temporada i que he aconseguit. Encara que al final no em van triar per a formar part de l’equip, vaig gaudir de dos entrenaments i d’un partit contra la selecció dels Estats Units. Em va agradar molt l’experiència, vaig poder estrènyer llaços amb moltes de les meves rivals a la lliga i crec que m’emporto una experiència molt positiva que espero repetir alguna vegada més a la meva vida.

La pròxima temporada formaràs part del Cadet Femení, m’imagino que ja estàs amb ganes que passi aquesta pandèmia i arribi la nova temporada, no?

Clar que sí! Amb moltes ganes d’entrenar, de tornar a competir i donar-ho tot!

Un objectiu per a la pròxima temporada?

A nivell personal, continuar gaudint, aprenent, creixent i desenvolupant les meves capacitats com a jugadora. A nivell grupal, formar un bon equip dins i fora de pista i intentar guanyar la lliga o estar entre els tres primers.

Fotografies: FCF i María Cerezuela (Ajuntament de Martorell)
Redacció:
A.E Penya Esplugues amb la col·laboració de Fermín Prieto (@FutFemBaixLlobregat)

_____________________________________________________________________________________________________________________

La siguiente entrevista la protagoniza Nerea Nuño (13 años). Nacida en Martorell, Nerea se inició en el fútbol sala con 7 años en la A.E. Martorell. Desde su llegada al Club, la joven martollerense se ha convertido en unos de los referentes defensivos de la base femenina.

En primer lugar, ¿cómo estás?

Estoy bien y ahora, que se pude salir a la calle, ¡mucho mejor! Tantos días en casa, ya se hacía raro y agobiante.

¿Cómo has llevado el confinamiento y cómo lo haces para entrenar?

La verdad es que lo he llevado bastante bien ya que sigo una rutina diaria que me facilita organizar mi tiempo. Por las mañanas me dedico a los estudios y por las tardes hago deporte. Aparte de los ejercicios que nos manda nuestra entrenadora para mejorar la técnica los martes y los jueves, tenemos un plan de entrenamiento los lunes, miércoles y viernes en el que trabajamos cardio, fuerza, agilidad y velocidad reacción. Y, además, yo combino las sesiones con salir a correr.

¿Echas de menos el fútbol sala?

¡Y tanto que echo de menos el futsal, el entrenamiento y la competición! Sobre todo al equipo y los ratos que pasamos juntas dentro y fuera de la pista.

¿Cuántas temporadas llevas en el Penya Esplugues?

Contando esta temporada, llevo 3 años en la Penya Esplugues, ya que entré siendo alevín de segundo año.

¿Cuántos años tienes?

Ahora mismo tengo 13 pero en breve, el 5 de junio, cumpliré los 14.

Por primera vez, esta temporada has tenido la oportunidad de ser convocada con la Selección Catalana, ¿qué sensaciones te has llevado?

Es un objetivo que me marqué a principios de temporada y que he conseguido. Aunque al final no me escogieron para formar parte del equipo, disfruté de dos entrenos y de un partido contra la selección de los Estados Unidos. Me gustó mucho la experiencia, pude estrechar lazos con muchas de mis rivales en la liga y creo que me llevo una experiencia muy positiva que espero repetir alguna vez más en mi vida.

La próxima temporada formarás parte del Cadete Femenino, me imagino que ya estás con ganas que pase esta pandemia y llegue la nueva temporada, ¿no?

¡Claro que sí! ¡Con muchas ganas de entrenar, de volver a competir y darlo todo!

¿Un objetivo para la próxima temporada?

A nivel personal, seguir disfrutando, aprendiendo, creciendo y desarrollando mis capacidades como jugadora. A nivel grupal, formar un buen equipo dentro y fuera de pista e intentar ganar la liga o estar entre los tres primeros.

Fotografías: FCF y María Cerezuela (Ayuntamiento de Martorell)
Redacción: A.E Penya Esplugues con la colaboración de Fermín Prieto (@FutFemBaixLlobregat)

Volver arriba