Saltear al contenido principal
Estela Cantero: «Toca Seguir Treballant I Recuperar El Nostre ADN» || Estela Cantero: «Toca Seguir Trabajando Y Recuperar Nuestro ADN»

Estela Cantero: «Toca seguir treballant i recuperar el nostre ADN» || Estela Cantero: «Toca seguir trabajando y recuperar nuestro ADN»

La jugadora de l’A.E. Penya Esplugues, Estela Cantero (Barcelona, 20 anys), assegura que l’equip afronta l’esprint final de la temporada amb ganes de puntuar i fer les coses bé encara que és conscient que no hi ha cap conjunt que vulgui deixar escapar punts en partits tan decisius com els que arriben.

Estela Cantero (ala), que cursa un Grau Mig de Preimpressió Digital, ha passat per totes les categories de l’A.E. Penya Esplugues i també ha vestit la camiseta de l’A.E.C.S. de L’Hospitalet de Llobregat i l’A.D. Alcorcón F.S. Convocada amb la selecció espanyola i campiona de la Copa Catalunya (2017 i 2018) amb l’A.E. Penya Esplugues, admet que actualment passen per una mala ratxa per la qual cosa considera que toca seguir treballant i recuperar l’ADN de l’equip.

La lliga ha entrat a la recta final. Com l’afronta l’equip? Com valores la seva trajectòria aquesta temporada?

L’afrontem de la mateixa manera que al principi de la temporada. Intentem sempre puntuar i fer les coses bé. Sabem que ara és un moment complicat, ja que ningú vol deixar escapar aquests punts essencials.

Quines aspiracions personals i col·lectives tens per aquest final de temporada?

Les meves aspiracions personals: intentar estar al 200% i ajudar a l’equip, i seguir millorant a nivell general. Cada dia vull guanyar aquest percentatge de millora, i sobretot sentir-me còmoda. Les meves aspiracions col·lectives: vam començar la Lliga molt bé, s’ha treballat molt per competir cada partit i això reflecteix els resultats obtinguts. Ara, estem en una ratxa no tan bona ja que les coses no estan sortint tan bé. Crec que la clau és tornar a tenir bones sensacions al camp i retrobar la confiança que teníem abans. Toca seguir treballant i recuperar el nostre ADN.

Avui sembla molt lluny però creus que arribarà el dia en què un equip català guanyarà la Lliga o la Copa d’Espanya?

Tant de bo es doni algun d’aquests casos. Ara mateix, em sembla una mica difícil aconseguir-ho però espero que algun dia es doni el cas i poder-hi participar. De mica en mica, es veu més nivell. Mirant clubs i seleccions crec que s’ha millorat molt. Això fa que les noies d’inferiors categories vulguin aconseguir l’objectiu de jugar a 1a divisió, i seguir creixent, com vaig fer jo. També és més complicat per la part econòmica. Crec que això ens fa perdre en un aspecte molt important. No tenim cap fitxatge de fora, totes les jugadores som de Catalunya. I això, en comparació amb els altres equips, es nota.

Ets la jugadora del primer equip que portes més anys al club. Què t’ha aportat l’A.E. Penya Esplugues?

La veritat és que me’n sento molt orgullosa. Soc al club des que es va crear la categoria base femenina i he passat per totes les categories. Sempre m’han tractat amb molt d’afecte i això em fa sentir molt especial. He tingut la sort de tenir bons entrenadors. I m’han ensenyat molt bé!

Fa quatre anys vas debutar a 1a divisió amb l’A.E. Penya Esplugues però també vas jugar una temporada amb l’A.D. Alcorcón F.S. abans de tornar al club. Què et va aportar aquesta experiència?

Vaig tenir l’oportunitat de jugar a l’Alcorcón i viure allà. La veritat és que és una experiència que cal viure. Crec que vaig créixer molt com a jugadora. S’exigia molt més nivell i això m’agradava perquè sabia que podia donar més de mi. Hi ha moments que són difícils però amb la companyia que tens es fa tot molt més amè.

Què significa per tu el futbol sala? La pràctica del futbol sala d’elit et comporta molts sacrificis?

Per mi el futbol sala és una cosa fonamental en la meva vida. Per això li dedico tantes hores. És un esport que m’omple. A vegades, fins i tot, és la meva via d’escapament: arribes a l’entrenament i desconnectes de tot. M’agrada competir i més a tan alt nivell. Haver de esforçar-te per aconseguir el que vols. Tenir aquest compromís i aquesta exigència… El futbol sala no em comporta cap sacrifici. És com una forma de viure. Ho faig perquè m’agrada.

_____________________________________________________________________________________________________________________

La jugadora de la A.E. Penya Esplugues, Estela Cantero (Barcelona, ​​20 años), asegura que el equipo afronta el sprint final de la temporada con ganas de puntuar y hacer las cosas bien aunque es consciente de que no hay ningún conjunto que quiera dejar escapar puntos en partidos tan decisivos como los que llegan.

Estela Cantero (ala), que cursa un Grado Medio de Preimpresión Digital, ha pasado por todas las categorías de la A.E. Penya Esplugues y también ha vestido la camiseta del A.E.C.S. de Hospitalet de Llobregat y el A.D. Alcorcón F.S. Convocada con la selección española y campeona de la Copa Cataluña (2017 y 2018) con la A.E. Penya Esplugues, admite que actualmente pasan por una mala racha por lo que considera que toca seguir trabajando y recuperar el ADN del equipo.

La liga ha entrado en la recta final. ¿Cómo la afronta el equipo? ¿Como valoras su trayectoria esta temporada?

La afrontamos igual que al principio de la temporada. Intentamos siempre puntuar y hacer las cosas bien. Sabemos que ahora es un momento complicado, ya que nadie quiere dejar escapar estos puntos esenciales.

¿Qué aspiraciones personales y colectivas tienes para este final de temporada?

Mis aspiraciones personales: intentar estar al 200% y ayudar al equipo, y seguir mejorando a nivel general. Cada día quiero ganar este porcentaje de mejora, y sobre todo sentirme cómoda. Mis aspiraciones colectivas: empezamos la Liga muy bien, se ha trabajado mucho para competir cada partido y eso refleja los resultados obtenidos. Ahora, estamos en una racha no tan buena ya que las cosas no están saliendo tan bien. Creo que la clave es volver a tener buenas sensaciones en el campo y reencontrar la confianza que teníamos antes. Toca seguir trabajando y recuperar nuestro ADN.

¿Hoy parece muy lejos pero crees que llegará el día en que un equipo catalán ganará la Liga o la Copa de España?

Ojalá se dé alguno de estos casos. Ahora mismo, me parece un poco difícil conseguirlo pero espero que algún día se dé el caso y poder ser partícipe de ello. Poco a poco, se ve más nivel. Mirando clubes y selecciones creo que se ha mejorado mucho. Esto hace que las chicas de inferiores categorías quieran conseguir el objetivo de jugar en 1ª división, y seguir creciendo, como hice yo. También es más complicado por la parte económica. Creo que esto nos hace perder en un aspecto muy importante. No tenemos ningún fichaje de fuera, todas las jugadoras somos de Cataluña. Y esto, en comparación con los otros equipos, se nota.

Eres la jugadora del primer equipo que llevas más años en el club. ¿Qué te ha aportado la A.E. Penya Esplugues?

La verdad es que me siento muy orgullosa. Estoy en el club desde que se creó la categoría base femenina y he pasado por todas las categorías. Siempre me han tratado con mucho cariño y eso me hace sentir muy especial. He tenido la suerte de tener buenos entrenadores. ¡Y me han enseñado muy bien!

Hace cuatro años debutaste en 1ª división con la A.E. Penya Esplugues pero también jugaste una temporada con el A.D. Alcorcón F.S. antes de volver al club. ¿Qué te aportó esta experiencia?

Tuve la oportunidad de jugar en el Alcorcón y vivir allí. La verdad es que es una experiencia que hay que vivir. Creo que crecí mucho como jugadora. Se exigía mucho más nivel y eso me gustaba porque sabía que podía dar más de mí. Hay momentos que son difíciles pero con la compañía que tienes se hace todo mucho más ameno.

¿Qué significa para ti el fútbol sala? ¿La práctica del fútbol sala de élite conlleva muchos sacrificios?

Para mí el fútbol sala es algo fundamental en mi vida. Por eso le dedico tantas horas. Es un deporte que me llena. A veces, incluso, es mi vía de escape: llegas al entrenamiento y desconectas de todo. Me gusta competir y más a tan alto nivel. Tener que esforzarse por lograr lo que quieres. Tener este compromiso y esta exigencia… El fútbol sala no me supone ningún sacrificio. Es como una forma de vivir. Lo hago porque me gusta.

 

Volver arriba