Saltear al contenido principal
Iris Amaro: “Quan Juguem Amb Confiança, Podem Competir Contra Qualsevol Equip» || Iris Amaro: “Cuando Jugamos Con Confianza, Podemos Competir Contra Cualquier Equipo”

Iris Amaro: “Quan juguem amb confiança, podem competir contra qualsevol equip» || Iris Amaro: “Cuando jugamos con confianza, podemos competir contra cualquier equipo”

La jugadora de l’AE Penya Esplugues  Iris Amaro (Sabadell, 21 anys) té la convicció que l’equip donarà molta guerra fins al final de la temporada i considera que quan juguen amb confiança poden competir contra qualsevol equip. Estudia Educació Infantil a la Universitat de Barcelona (UB), on també forma part de la selecció universitària de futbol sala femení.

Campiona d’Espanya 2018 amb la selecció catalana sub-21 i campiona de la Copa Catalunya 2018 amb l’AE Penya Esplugues, Iris Amaro (tanca – ala) explica que el seu repte aquesta temporada està sent el d’adaptar-se el més aviat possible a la categoria i a l’equip per poder-hi aportar el seu granet de sorra. Després de debutar a les pistes amb l’Sportsala Santa Perpètua, la seva trajectòria esportiva l’ha portat a vestir també els colors del CFS Martorelles, Can Clos (actual CFS Ripollet), CN Caldes, FS Castelldefels i CFS Eixample.

Estàs a punt d’acabar la teva primera temporada sencera a l’elit del futbol sala femení. Quin balanç en fas? Quines són les diferències amb la 2a divisió? 

He trobat una gran diferència entre la 1a i la 2a divisió. Per una banda, pel que fa a ritme de joc, a 1a es juga molt més ràpid, les jugadores estan molt més preparades físicament i els equips estan molt ben treballats tècnicament i tàcticament. Per una altra banda, la 1a divisió t’exigeix molt psicològicament, és una categoria on la concentració, la motivació, la confiança i la seguretat en un mateix són molt importants.

Què t’aporta jugar a futbol sala? 

El futbol sala és un dels pilars més importants de la meva vida. I li estic molt agraïda perquè soc com soc gràcies en gran part a això. Des de ben petita he anat creixent amb els valors que ensenya aquest esport: companyerisme, superació, esforç, diversió, responsabilitat…

Quins són els teus reptes personals com a jugadora de l’AE Penya Esplugues? 

Des del principi de la temporada el meu repte ha estat adaptar-me el més ràpidament possible a l’equip i a la categoria. A partir d’aquí, millorar i créixer com a jugadora per ajudar a l’equip aportant-hi el meu granet de sorra.

Disputada la meitat de la segona volta, com veus a l’equip? 

Aquesta primera meitat de la segona volta no ens ha estat gaire favorable. Però l’equip continua lluitant i treballant a tots els entrenaments per tornar a mostrar la seva millor versió en els partits. Ens queda una segona meitat de la segona volta molt complicada, però som conscients que, quan juguem amb confiança i ficades en el partit, podem competir contra qualsevol equip. No hem llançat la tovallola, ni molt menys, i donarem molta guerra fins que acabi la temporada.

Costa molt compaginar els estudis i el futbol sala? 

La veritat és que sempre he sabut organitzar-me força bé. Encara que a vegades he tingut temporades d’anar més atabalada amb els estudis, sempre he pogut compaginar les dues coses.

Formes part de l’equip de futbol sala femení de la Universitat de Barcelona que aquest any representarà Catalunya a la fase final dels campionats universitaris. Què n’esperes? 

El nostre principal objectiu era guanyar el Campionat de Catalunya per poder anar al Campionat d’Espanya. Un cop aconseguit, som conscients que al campionat d’Espanya ens trobarem equips molt forts i amb nombroses jugadores de 1a divisió. Per tant, hem de ser realistes a l’hora de plantejar-nos els nostres objectius en aquest campionat. Anirem a gaudir de l’experiència i intentarem competir els partits al màxim tenint en compte les nostres possibilitats.

_____________________________________________________________________________________________________________________

La jugadora de la AE Penya Esplugues  Iris Amaro (Sabadell, 21 años) tiene la convicción de que el equipo dará mucha guerra hasta el final de la temporada y considera que cuando juegan con confianza pueden competir contra cualquier equipo. Estudia Educación Infantil en la Universidad de Barcelona (UB), donde también forma parte de la selección universitaria de fútbol sala femenino. 

Campeona de España 2018 con la selección catalana sub-21 y campeona de la Copa Cataluña 2018 con la AE Penya Esplugues, Iris Amaro (cierre – ala) explica que su reto esta temporada está siendo el de adaptarse lo antes posible a la categoría y al equipo para poder aportar su granito de arena. Después de debutar en las pistas con el Sportsala Santa Perpètua, su trayectoria deportiva la ha llevado a vestir también los colores del CFS Martorelles, Can Clos (actual CFS Ripollet), CN Caldes, FS Castelldefels y CFS Eixample.

Estás a punto de terminar tu primera temporada entera en la élite del fútbol sala femenino. ¿Qué balance haces? ¿Cuáles son las diferencias con la 2ª división? 

He encontrado una gran diferencia entre la 1ª y la 2ª división. Por una parte, en cuanto a ritmo de juego, en 1ª se juega mucho más rápido, las jugadoras están mucho más preparadas físicamente y los equipos están muy bien trabajados técnicamente y tácticamente. Por otra parte, la 1ª división te exige mucho psicológicamente, es una categoría donde la concentración, la motivación, la confianza y la seguridad en una misma son muy importantes. 

¿Qué te aporta jugar a fútbol sala? 

El fútbol sala es uno de los pilares más importantes de mi vida. Y le estoy muy agradecida porque soy como soy gracias en gran parte a ello. Desde pequeña he ido creciendo con los valores que enseña este deporte: compañerismo, superación, esfuerzo, diversión, responsabilidad…

¿Cuáles son tus retos personales como jugadora de la AE Penya Esplugues? 

Desde el principio de la temporada mi reto ha sido adaptarme lo más rápidamente posible al equipo y a la categoría. A partir de ahí, mejorar y crecer como jugadora para ayudar al equipo aportando mi granito de arena.

Disputada la mitad de la segunda vuelta, ¿como ves al equipo? 

Esta primera mitad de la segunda vuelta no nos ha sido muy favorable. Pero el equipo sigue luchando y trabajando en todos los entrenamientos para volver a mostrar su mejor versión en los partidos. Nos queda una segunda mitad de la segunda vuelta muy complicada, pero somos conscientes de que, cuando jugamos con confianza y metidas en el partido, podemos competir contra cualquier equipo. No hemos lanzado la toalla, ni mucho menos, y daremos mucha guerra hasta que termine la temporada.

¿Cuesta mucho compaginar los estudios y el fútbol sala? 

La verdad es que siempre he sabido organizarme bastante bien. Aunque a veces he tenido temporadas de ir más agobiada con los estudios, siempre he podido compaginar las dos cosas.

Formas parte del equipo de fútbol sala femenino de la Universidad de Barcelona que este año representará Cataluña en la fase final de los campeonatos universitarios. ¿Qué esperas? 

Nuestro principal objetivo era ganar el Campeonato de Cataluña para poder ir al Campeonato de España. Una vez conseguido, somos conscientes de que en el campeonato de España nos encontraremos a equipos muy fuertes y con numerosas jugadoras de 1ª división. Por lo tanto, debemos ser realistas a la hora de plantearnos nuestros objetivos en este campeonato. Iremos a disfrutar de la experiencia e intentaremos competir los partidos al máximo teniendo en cuenta nuestras posibilidades.

Volver arriba