Saltear al contenido principal
Nerea Vilalta: “Tenim Un Equip Molt Equilibrat Amb Joventut, Experiència I Qualitat” || Nerea Vilalta: “Tenemos Un Equipo Muy Equilibrado Con Juventud Experiència Y Calidad”

Nerea Vilalta: “Tenim un equip molt equilibrat amb joventut, experiència i qualitat” || Nerea Vilalta: “Tenemos un equipo muy equilibrado con juventud experiència y calidad”

La portera del sènior femení de l’AE Penya Esplugues, Nerea Vilalta (Barcelona, 22 anys), té clar que l’equip està fent una temporada molt il·lusionant i que l’objectiu és arribar a jugar la Copa d’Espanya. És fisioterapeuta. Defineix el futbol sala com una forma de viure.

Formada a la cantera de l’Esportiu Rubí, equip amb el qual va debutar a 1a divisió molt jove, milita a la Penya Esplugues des de la temporada 2017-18. Nerea Vilalta ha estat campiona d’Espanya 2012 amb la selecció catalana sub-17, i campiona de la Copa Catalunya 2015 (Esportiu Rubí), i 2017 i 2018 (AE Penya Esplugues). L’any 2015 va ser guardonada com a millor jugadora de futbol sala a la Gala de les Estrelles de la Federació Catalana de Futbol. També ha estat convocada amb la selecció espanyola absoluta.

Aquesta és la teva 2a temporada a l’AE Penya Esplugues. Com veus l’equip i com valores la seva trajectòria?

Crec que tenim un equip molt equilibrat amb joventut, experiència i qualitat. Tot i ser un dels equips més joves de la categoria tenim jugadores amb molta experiència a la categoria i això sempre és un aspecte positiu. Respecte a la nostra trajectòria crec que hem començat una temporada molt il·lusionant intentant competir sempre contra tots els equips que tenim al davant i donant sempre el màxim. 

Quins són els teus objectius amb l’AE Penya Esplugues, tant individuals, com col·lectius?

A nivell individual sempre procuro donar el màxim de mi. Intento arribar sempre al millor nivell dins de la pista per ajudar a l’equip sempre que em necessiti. I a nivell grupal crec que després de quedar-nos a les portes l’any passat, aquesta temporada volem lluitar per entrar a Copa.
 
Què representa per tu jugar a Futbol Sala? 

Per mi el futbol sala sempre ha estat una forma de viure. Des de ben petita vaig aprendre uns valors i una disciplina que he pogut aplicar a molts aspectes de la meva vida. És un pilar molt important per mi i pel qual intento donar sempre el màxim possible.
 
Què té d’especial ser portera? Què et va decidir a ser-ne?

Sempre que em pregunten perquè vaig decidir ser portera em costa trobar el motiu. Quan vaig arribar a l’equip amb 9 anys no tenien portera i jo de forma inconscient vaig acceptar el repte. Uns quants anys després me n’alegro molt d’haver tingut aquell instint totalment inconscient perquè ara mateix es el que més m’agrada fer. Per mi la posició de portera és molt especial i requereix molt més que parar una pilota. Crec que has de treballar molt la part psicològica i emocional. A tothom li agrada el moment de celebrar un gol però per mi el moment de fer una aturada decisiva o una intervenció en un moment complicat del partit és una sensació increïble.

La temporada 14-15 vas ser escollida millor jugadora a la Gala de les Estrelles de la FCF. Què va significar per tu?

Va ser un dels millors moments de la meva vida. En general el 2015 va ser un any increïble, on vaig complir molts dels somnis que tenia des de petita. Però, a més, rebre un premi d’aquestes dimensions entre tantes jugadores, amb l’alt nivell que hi ha a Catalunya, va ser tot un orgull. Per mi va ser molt emocionant que una portera pogués ser reconeguda d’aquesta manera. Això em va fer veure que amb treball, sacrifici i esforç no hi ha límits.

_____________________________________________________________________________________________________________________

La portera del sénior femenino de la AE Penya Esplugues, Nerea Vilalta (Barcelona, ​​22 años), tiene claro que el equipo está haciendo una temporada muy ilusionante y que el objetivo es llegar a jugar la Copa de España. Es fisioterapeuta. Define el fútbol sala como una forma de vivir.

Formada en la cantera del Esportiu Rubí, equipo con el que debutó en 1ª división muy joven, milita en la Penya Esplugues desde la temporada 2017-18. Nerea Vilalta ha sido campeona de España 2012 con la selección catalana sub-17, y campeona de la Copa Cataluña 2015 (Esportiu Rubí), y 2017 y 2018 (AE Penya Esplugues). En 2015 fue galardonada como mejor jugadora de fútbol sala en la Gala de las Estrellas de la Federación Catalana de Fútbol. También ha sido convocada con la selección española absoluta.

Esta es tu 2ª temporada en la AE Penya Esplugues. ¿Como ves el equipo y cómo valoras su trayectoria?

Creo que tenemos un equipo muy equilibrado con juventud, experiencia y calidad. A pesar de ser uno de los equipos más jóvenes de la categoría tenemos jugadoras con mucha experiencia en la categoría y eso siempre es un aspecto positivo. Respecto a nuestra trayectoria creo que hemos empezado una temporada muy ilusionante intentando competir siempre contra todos los equipos que tenemos delante y dando siempre el máximo.

¿Cuáles son tus objetivos con la AE Penya Esplugues, tanto individuales, como colectivos?

A nivel individual siempre procuro dar el máximo de mí. Intento llegar siempre al mejor nivel dentro de la pista para ayudar al equipo siempre que me necesite. Y a nivel grupal creo que después de quedarnos a las puertas el año pasado, esta temporada queremos luchar por entrar en Copa.
 
¿Qué representa para ti jugar a Fútbol Sala?

Para mí el fútbol sala siempre ha sido una forma de vivir. Desde pequeña aprendí unos valores y una disciplina que he podido aplicar a muchos aspectos de mi vida. Es un pilar muy importante para mí y por el que intento dar siempre el máximo posible.
 
¿Qué tiene de especial ser portera? ¿Qué te decidió a serlo?

Siempre que me preguntan porque decidí ser portera me cuesta encontrar el motivo. Cuando llegué al equipo con 9 años no tenían portera y yo de forma inconsciente acepté el reto. Unos cuantos años después me alegro mucho de haber tenido ese instinto totalmente inconsciente porque ahora mismo es lo que más me gusta hacer. Para mí la posición de guardameta es muy especial y requiere mucho más que parar una pelota. Creo que tienes que trabajar mucho la parte psicológica y emocional. A todo el mundo le gusta el momento de celebrar un gol pero para mí el momento de hacer una parada decisiva o una intervención en un momento complicado del partido es una sensación increíble.

La temporada 14-15 fuiste elegida mejor jugadora en la Gala de las Estrellas de la FCF. ¿Qué significó para ti?

Fue uno de los mejores momentos de mi vida. En general el 2015 fue un año increíble, donde cumplí muchos de los sueños que tenía desde pequeña. Pero, además, recibir un premio de estas dimensiones entre tantas jugadoras, con el alto nivel que hay en Cataluña, fue todo un orgullo. Para mí fue muy emocionante que una portera pudiera ser reconocida de esta manera. Esto me hizo ver que con trabajo, sacrificio y esfuerzo no hay límites.

Volver arriba