Saltear al contenido principal
Robert Caneda Rebrà Divendres De L’FCF Un Reconeixement Especial Per La Seva Trajectòria

Robert Caneda rebrà divendres de l’FCF un reconeixement especial per la seva trajectòria

Reconeixement especial a la trajectòria en el futbol sala femení per a l’entrenador de l’AE Penya Esplugues

Robert Caneda: “La distinció de la FCF és un orgull i una satisfacció molt gran”

“El futbol sala femení català d’elit viu un període de canvi generacional”

“Estic convençut que la campanya #orgullosa donarà una bona empenta al creixement del nostre esport”

“A partir d’aconseguir la permanència, es tracta de ser ambicioses i intentar entrar entre els 8 primers de la lliga i disputar la Copa d’Espanya”

En el marc del 6è Dia de l’Entrenador, divendres 2 de febrer la Federació Catalana de Futbol reconeixerà Robert Caneda, entrenador del primer equip femení de l’AE Penya Esplugues, amb una “distinció especial a la trajectòria en el futbol sala femení”.

Robert Caneda és llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i diplomat com a mestre d’Educació Física per la UB. Actualment treballa com a professor d’Educació Física. Com a entrenador comença als escolars del col·legi Scala Dei, de Barcelona. La primera experiència a nivell federat la té amb el cadet – juvenil femení de l’Estel Vallseca a l’any 2008 i guanyen la lliga a Divisió d’Honor i queden subcampiones de la Copa Catalunya.

Del 2009 fins al 2011 entrena l’AE Penya Esplugues a 2a divisió nacional i col·labora a les seleccions catalanes de futbol sala femení de la FCF. Del 2011 al 2014, dirigeix el FS Gironella a 1a divisió nacional. Obtenen una quarta plaça a la lliga, dues participacions a la Copa d’Espanya i tres títols de Copa Catalunya. Des de l’any 2016 entrena, de nou, l’AE Penya Esplugues, ara a 1a divisió nacional. Han guanyat els dos títols de Copa Catalunya

disputats.

Què representa ser reconegut per la FCF amb una “distinció especial a la trajectòria en el futbol sala femení”?

Són molts anys de convivència amb el futbol sala, i en concret amb el futbol sala femení… moltes hores dedicades a fer el millor possible una tasca que m’apassiona i que m’ha permès conèixer a grans persones amb les que he viscut experiències inoblidables. El fet de ser reconegut per la FCF amb aquesta distinció a aquesta trajectòria per mi representa un orgull i una satisfacció molt gran.

Són molts anys a l’elit del futbol sala femení. Com veus el present i el futur del futbol sala femení català?

Penso que actualment el futbol sala femení català d’elit (categories nacionals) viu un període de canvi generacional. Les jugadores més experimentades, que fins ara havien marcat una època en aquesta elit, poc a poc estan deixant pas a jugadores més joves que són el futur del nostre esport, però que encara tenen molt a aprendre. En aquest sentit, crec que és fonamental el treball que es fa en categories inferiors per tal que les jugadores arribin amb els màxims conceptes possibles per poder competir amb garanties a les categories superiors. A nivell competitiu, al futbol sala femení català l’ajudaria tenir algun equip més a la màxima categoria nacional que lluités cada setmana amb les millors jugadores i els millors equips del nostre esport. Ara per ara, hi ha comunitats amb diversos equips a la 1a divisió nacional que estan per sobre nostre, però hem de seguir treballant entre tots per reduir aquestes distàncies i fer-les desaparèixer.

Per què entrenes equips femenins des de fa tants anys?

La veritat és que els meus inicis amb els equips femenins van ser una mica per casualitat… L’escola on coordinava l’esport extraescolar va tenir una molt bona generació de noies que volien practicar futbol sala i això va fer que seguís molt més de prop els equips femenins. A partir d’aquí, i després de provar per primera vegada entrenar un equip femení, l’experiència va ser molt positiva. I després de tants anys en diferents nivells, ho segueix sent i això fa que em trobi molt a gust en aquest context.

Què et sembla la campanya #orgullosa de la FCF?

Em sembla perfecta! El número de noies que practiquen i tenen relació amb el món del futbol sala i futbol està creixent molt els últims anys… Penso que és molt important valorar aquesta pràctica i difondre i promoure els valors que comporta. La difusió i promoció que s’està fent amb la campanya #orgullosa des de la FCF estic convençut que donarà una bona empenta al creixement del nostre esport.

Amb el primer equip femení de l’AE Penya Esplugues acabeu de tancar la primera volta del campionat de lliga en novena posició després de tres victòries consecutives. Quin balanç en fas?

En general, hem competit bé durant tota la primera volta, tot i que se’ns han escapat punts per petits detallets en alguns partits. Tenim un equip força jove, que no supera els 23 anys de mitjana, i estic convençut que, si ens respecten les lesions, amb el treball i l’esforç realitzat cada setmana seguirem creixent i donant guerra a qualsevol dels equips que formen la 1a divisió nacional.

Quins són els objectius per aquesta segona meitat de la temporada que ara arrenca?

Com he dit abans, som un equip jove i en aquest sentit els objectius han de ser dobles, els formatius i els competitius. A nivell formatiu, l’objectiu que ens marquem pel que resta de temporada és seguir treballant amb el màxim esforç i constància possible per continuar creixent a nivell individual i col·lectiu. Competitivament parlant, es tracta d’assolir quan abans millor l’objectiu fonamental que el club demana pel que fa a la lliga i que tant està costant als equips catalans que han pujat a 1a divisió, la permanència a la categoria. A partir d’aconseguir la permanència, es tracta de ser ambicioses i intentar entrar entre els 8 primers classificats de la lliga i disputar la Copa d’Espanya.

Foto @FCF


Reconocimiento especial a la trayectoria en el fútbol sala femenino para el entrenador de la AE Penya Esplugues

Robert Caneda: “La distinción de la FCF es un orgullo y una satisfacción muy grande”

“El fútbol sala femenino catalán de élite vive un periodo de cambio generacional”

“Estoy convencido de que la campaña #orgullosa dará un buen impulso al crecimiento de nuestro deporte”

“A partir de conseguir la permanencia, se trata de ser ambiciosas e intentar entrar entre los 8 primeros de la liga y disputar la Copa de España”

En el marco del 6º Día del Entrenador, el viernes 2 de febrero la Federación Catalana de Fútbol reconocerá a Robert Caneda, entrenador del primer equipo femenino de la AE Penya Esplugues, con una “distinción especial a la trayectoria en el fútbol sala femenino”.

Robert Caneda es licenciado en Ciencias de la Actividad Física y el Deporte y diplomado como maestro de Educación Física por la UB. Actualmente trabaja como profesor de Educación Física. Como entrenador comienza en los escolares del colegio Scala Dei, de Barcelona. La primera experiencia a nivel federado la tiene con el cadete – juvenil femenino del Estel Vallseca el año 2008 y ganan la liga en División de Honor y quedan subcampeonas de la Copa Cataluña.

Del 2009 hasta el 2011 entrena a la AE Penya Esplugues en 2ª división nacional y colabora en las selecciones catalanas de fútbol sala femenino de la FCF. Del 2011 al 2014, dirige el FS Gironella en 1ª división nacional. Obtienen una cuarta plaza en la liga, dos participaciones en la Copa de España y tres títulos de Copa Cataluña. Desde el año 2016 entrena, de nuevo, a la AE Penya Esplugues, ahora en 1ª división nacional. Han ganado los dos títulos de Copa Cataluña disputados.

Qué representa ser reconocido por la FCF con una “distinción especial a la trayectoria en el fútbol sala femenino”?

Son muchos años de convivencia con el fútbol sala, y en concreto con el fútbol sala femenino… muchas horas dedicadas a hacer lo mejor posible una tarea que me apasiona y que me ha permitido conocer a grandes personas con las que he vivido experiencias inolvidables. El hecho de ser reconocido por la FCF con esta distinción a esta trayectoria para mí representa un orgullo y una satisfacción muy grande.

Son muchos años en la élite del fútbol sala femenino. ¿Cómo ves el presente y el futuro del fútbol sala femenino catalán?

Pienso que actualmente el fútbol sala femenino catalán de élite (categorías nacionales) vive un periodo de cambio generacional. Las jugadoras más experimentadas, que hasta ahora habían marcado una época en esta élite, poco a poco están dejando paso a jugadoras más jóvenes que son el futuro de nuestro deporte, pero que todavía tienen mucho que aprender. En este sentido, creo que es fundamental el trabajo que se hace en categorías inferiores para que las jugadoras lleguen con los máximos conceptos posibles para poder competir con garantías en las categorías superiores. A nivel competitivo, al fútbol sala femenino catalán le ayudaría tener algún equipo más en la máxima categoría nacional que luchara cada semana con las mejores jugadoras y los mejores equipos de nuestro deporte. Hoy por hoy, hay comunidades con varios equipos en 1ª división nacional que están por encima nuestro, pero tenemos que seguir trabajando entre todos para reducir estas distancias y hacerlas desaparecer.

Por qué entrenas equipos femeninos desde hace tantos años?

La verdad es que mis inicios con los equipos femeninos fueron un poco por casualidad… La escuela donde coordinaba el deporte extraescolar tuvo una muy buena generación de chicas que querían practicar fútbol sala y esto hizo que siguiera mucho más de cerca los equipos femeninos. A partir de ahí, y después de probar por primera vez entrenar a un equipo femenino, la experiencia fue muy positiva. Y después de tantos años en diferentes niveles, lo sigue siendo y eso hace que me encuentre muy a gusto en este contexto.

¿Qué te parece la campaña #orgullosa de la FCF?

Me parece perfecta! El número de chicas que practican y tienen relación con el mundo del fútbol sala y fútbol está creciendo mucho en los últimos años… Pienso que es muy importante valorar esta práctica y difundir y promover los valores que conlleva. La difusión y promoción que se está haciendo con la campaña #orgullosa desde la FCF estoy convencido de que dará un buen impulso al crecimiento de nuestro deporte.

Con el primer equipo femenino de la AE Penya Esplugues acaba de cerrar la primera vuelta del campeonato de liga en novena posición después de tres victorias consecutivas. ¿Qué balance haces?

En general, hemos competido bien durante toda la primera vuelta, aunque se nos han escapado puntos por pequeños detallitos en algunos partidos. Tenemos un equipo bastante joven, que no supera los 23 años de media, y estoy convencido de que, si nos respetan las lesiones, con el trabajo y el esfuerzo realizado cada semana seguiremos creciendo y dando guerra a cualquiera de los equipos que forman la 1ª división nacional.

¿Cuáles son los objetivos para esta segunda mitad de la temporada que ahora arranca?

Como he dicho antes, somos un equipo joven y en este sentido los objetivos han de ser dobles, los formativos y los competitivos. A nivel formativo, el objetivo que nos marcamos para lo que resta de temporada es el de seguir trabajando con el máximo esfuerzo y constancia posible para continuar creciendo a nivel individual y colectivo. Competitivamente hablando, se trata de conseguir cuanto antes mejor el objetivo fundamental que el club pide por lo que se refiere a la liga y que tanto está costando a los equipos catalanes que han subido a 1ª división, la permanencia en la categoría. A partir de obtener la permanencia, se trata de ser ambiciosas e intentar entrar entre los 8 primeros clasificados de la liga y disputar la Copa de España.

Foto @FCF

Volver arriba