Saltear al contenido principal
Laura Oliva: «Estem Treballant Bé I Segur Que Aviat Ens Acompanyaran De Nou Els Bons Resultats» || Laura Oliva: «Estamos Trabajando Bien Y Seguro Que Pronto Nos Acompañarán De Nuevo Los Buenos Resultados»

Laura Oliva: «Estem treballant bé i segur que aviat ens acompanyaran de nou els bons resultats» || Laura Oliva: «Estamos trabajando bien y seguro que pronto nos acompañarán de nuevo los buenos resultados»

La jugadora del sènior femení de l’A.E. Penya Esplugues Laura Oliva (Molins de Rei, 22 anys) té molt clar que l’equip treballa cada dia per recuperar, com més aviat millor, les bones sensacions a la pista perquè l’objectiu és el de competir contra tots els rivals i classificar-se per jugar la Copa, cosa que fa a totes les jugadores una especial il·lusió.

Després de vestir els colors del C.F.S. Molins 99 i del F.S. Castelldefels, Laura Oliva (universal), va debutar a 1a divisió amb la Penya Esplugues fa quatre temporades. Compagina els estudis del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) amb el futbol sala, un esport que li aporta, diu, valors com el compromís, la dedicació, l’esforç i la companyonia.

Fa quatre anys que vas debutar a 1a divisió amb l’A.E. Penya Esplugues. Amb què consideres que has canviat més com a jugadora? Quin és ara el teu repte?

Així és, fa 4 anys se’m va presentar l’oportunitat de jugar a la màxima categoria amb l’A.E. Penya Esplugues que s’unia i es quedava la plaça de l’antic F.S. Gironella. Era un pas molt gran però vaig afrontar el repte amb il·lusió. Des d’aleshores, he progressat molt en diversos aspectes, ja que competir a la 1a divisió t’exigeix a nivell físic, tàctic, tècnic i psicològic. Per tant, t’hi has d’adaptar i autoexigir-te per millorar. He aprés molt a nivell tàctic i psicològic, a saber estar i mantenir la concentració, i a posar atenció en tot moment. Tot i així, el meu marge de millora és molt gran i, per tant, seguir millorant és el meu principal objectiu.

Com veus a l’equip aquesta temporada i com valores la trajectòria? Quins són els objectius?

Aquesta temporada hem fet un inici de lliga espectacular. Hem treballar molt per competir cada partit i les coses ens han sortit i ens hem guanyat el respecte dels equips rivals. Ara, estem passant per un mal moment, ja fa unes jornades que estem en dinàmica negativa però estem treballant bé i segur que aviat ens acompanyaran de nou els bons resultats. Avui el primer objectiu ha de ser tornar a tenir bones sensacions a la pista. L’objectiu de l’equip és competir contra tots els rivals i classificar-nos per jugar la Copa. Ens fa especial il·lusió, ja que l’any passat ens vam quedar a les portes de participar-hi.

Quan vas començar compaginaves futbol sala i waterpolo. Per què et vas decidir pel futbol sala? Quan jugueu de cinc fas de portera – jugadora. Potser perquè al waterpolo ja feies de portera?

Fins els 16 anys vaig estar compaginant els dos esports. Entrenava cada dia de la setmana a Molins de Rei a un esport o a l’altre i els caps de setmana jugava com a mínim dos partits. Molts cops doblava i jugava amb el meu equip i el de les grans. Quan vaig fitxar pel F.S. Castelldefels vaig haver de deixar el waterpolo perquè jugar a 2a nacional i desplaçar-me per entrenar m’ocupava moltes hores i vaig haver de decidir. Em va costar molt perquè realment m’agradaven els dos esports però vaig notar que el futbol sala era el meu esport preferit. M’hi sentia molt a gust. No crec que el rol de portera – jugadora em vingui de la meva etapa com a portera de waterpolo ja que al principi era jugadora i només durant els últims anys vaig fer de portera. Aquest paper de portera – jugadora me’l van donar des dels meus inicis al C.F.S. Molins 99 i l’he seguit desenvolupant a la resta d’equips als que he estat, primer al F.S. Castelldefels i ara a l’A.E. Penya Esplugues.

Què significa per tu jugar a Futbol Sala?

Per mi jugar a futbol sala és practicar l’esport que més m’agrada. He crescut practicant-lo i li dedico moltes hores de la meva vida perquè en gaudeixo, aprenc i m’aporta valors com el compromís, la dedicació, l’esforç i la companyonia.

Estàs estudiant 4t curs del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE)a la Universitat de Barcelona? Què t’aporten aquests estudis? Et costa molt compaginar-los amb el futbol sala?

Sí. Estic estudiant CAFE a l’INEFC de Barcelona. Aquests estudis m’aporten coneixements sobre temes relacionats amb l’esport. Des de ben petita, he estat molt esportista. És la meva passió i aquest grau em permetrà en el futur ser professional del que m’agrada. És una carrera bastant pràctica. En els primers cursos he estat fent pràctiques físiques tots els dies i sumat a les feinetes de les tardes entrenant equips i a l’entrenament amb l’equip, he anat força cansada. Aquest any em queden menys crèdits per fer i, per tant, vaig menys hores a la universitat i ho puc compaginar tot millor i rendir més a les tardes.

_____________________________________________________________________________________________________________________

La jugadora del sénior femenino de la A.E. Penya Esplugues Laura Oliva (Molins de Rei, 22 años) tiene muy claro que el equipo trabaja cada día para recuperar, cuanto antes mejor, las buenas sensaciones en la pista porque el objetivo es el de competir contra todos los rivales y clasificarse para jugar la Copa, lo que hace a todas las jugadoras una especial ilusión.

Después de vestir los colores del C.F.S. Molins 99 y del F.S. Castelldefels, Laura Oliva (universal), debutó en 1ª división con la Penya Esplugues hace cuatro temporadas. Compagina los estudios del Grado en Ciencias de la Actividad Física y el Deporte (CAFE) con el fútbol sala, un deporte que le aporta, dice, valores como el compromiso, la dedicación, el esfuerzo y el compañerismo.

Hace cuatro años que debutaste en 1ª división con la A.E. Penya Esplugues. ¿En qué consideras que has cambiado más como jugadora? ¿Cuál es ahora tu reto?

Así es, hace 4 años se me presentó la oportunidad de jugar en la máxima categoría con la A.E. Penya Esplugues que se unía y se quedaba la plaza del antiguo F.S. Gironella. Era un paso muy grande pero afronté el reto con ilusión. Desde entonces, he progresado mucho en varios aspectos, ya que competir en 1ª división te exige a nivel físico, táctico, técnico y psicológico. Por lo tanto, te tienes que adaptar y autoexigirte para mejorar. He aprendido mucho a nivel táctico y psicológico, a saber estar y mantener la concentración, y a poner atención en todo momento. Aún así, mi margen de mejora es muy grande y, por tanto, seguir mejorando es mi principal objetivo.

¿Cómo ves al equipo esta temporada y cómo valoras la trayectoria? ¿Cuáles son los objetivos?

Esta temporada hemos hecho un inicio de liga espectacular. Hemos trabajado mucho para competir cada partido y las cosas nos han salido y nos hemos ganado el respeto de los equipos rivales. Ahora, estamos pasando por un mal momento, ya hace unas jornadas que estamos en dinámica negativa pero estamos trabajando bien y seguro que pronto nos acompañarán de nuevo los buenos resultados. Hoy el primer objetivo debe ser volver a tener buenas sensaciones en la pista. El objetivo del equipo es competir contra todos los rivales y clasificarnos para jugar la Copa. Nos hace especial ilusión, ya que el año pasado nos quedamos a las puertas de participar.

Cuando comenzaste compaginabas fútbol sala y waterpolo. ¿Por qué te decidiste por el fútbol sala? Cuando jugáis de cinco haces de portera – jugadora. ¿Quizás porque en el waterpolo ya hacías de portera?

Hasta los 16 años estuve compaginando ambos deportes. Entrenaba cada día de la semana en Molins de Rei a un deporte o al otro y los fines de semana jugaba al menos dos partidos. Muchas veces doblaba y jugaba con mi equipo y el de las mayores. Cuando fiché por el F.S. Castelldefels tuve que dejar el waterpolo porque jugar en 2ª nacional y desplazarme para entrenar me ocupaba muchas horas y tuve que decidir. Me costó mucho porque realmente me gustaban los dos deportes pero noté que el fútbol sala era mi deporte preferido. Me sentía muy a gusto. No creo que el rol de portera – jugadora me venga de mi etapa como guardameta de waterpolo ya que al principio era jugadora y sólo durante los últimos años hice de guardameta. Este papel de portera – jugadora me lo dieron desde mis inicios en el C.F.S. Molins 99 y lo he seguido desarrollando en el resto de equipos en los que he estado, primero en el F.S. Castelldefels y ahora en la A.E. Penya Esplugues.

¿Qué significa para ti jugar a Fútbol Sala?

Para mí jugar al fútbol sala es practicar el deporte que más me gusta. He crecido practicándolo y le dedico muchas horas de mi vida porque lo disfruto, aprendo y me aporta valores como el compromiso, la dedicación, el esfuerzo y el compañerismo.

Estás estudiando 4º curso del Grado en Ciencias de la Actividad Física y el Deporte (CAFE) en la Universidad de Barcelona ¿Qué te aportan estos estudios? ¿Te cuesta mucho compaginarlos con el fútbol sala?

Sí. Estoy estudiando CAFE en el INEFC de Barcelona. Estos estudios me aportan conocimientos sobre temas relacionados con el deporte. Desde pequeña, he sido muy deportista. Es mi pasión y este grado me permitirá en el futuro ser profesional de lo que me gusta. Es una carrera bastante práctica. En los primeros cursos he estado haciendo prácticas físicas todos los días y sumado a los pequeños trabajos de las tardes entrenando equipos y al entreno con el equipo, he ido bastante cansada. Este año me quedan menos créditos por hacer y, por tanto, voy menos horas a la universidad y lo puedo compaginar todo mejor y rendir más por las tardes.

Volver arriba